Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πακιστάν: "Αγώνας δρόμου" στις κάλπες για το κυβερνών κόμμα του Ιμράν Καν

14.10.2018 | 12:30
Πάνω από 9 εκατομμύρια Πακιστανοί αναμένεται να οδηγηθούν στις κάλπες σήμερα για να εκλέξουν 35 εκπροσώπους σε εθνικές και περιφερειακές συνελεύσεις.

Τα πλάνα που προβλήθηκαν σε τοπικά τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν ψηφοφόρους σε επιλεγμένες εκλογικές περιφέρειες που ευθυγραμμίζονται έξω από εκλογικά κέντρα. Η ψηφοφορία θα συνεχιστεί μέχρι τις 5 μ.μ. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, οι Πακιστανοί στο εξωτερικό ασκούν επίσης το δικαίωμά τους να ψηφίζουν.

Σύμφωνα με τις εκλογικές αρχές, οι ψηφοφόροι θα εκλέξουν 11 βουλευτές στην Εθνική Συνέλευση και 24 σε τέσσερις περιφερειακά συμβούλια.

Οι περισσότερες από αυτές τις θέσεις έμειναν κενές από εκείνους που κέρδισαν περισσότερες από μία έδρες, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Imran Khan, ο οποίος κέρδισε πέντε έδρες στην Εθνοσυνέλευση στις εκλογές της 25ης Ιουλίου..

Πάνω από 370 είναι υποψήφιοι, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού Shahid Khaqan Abbasi  Το Πακιστάν του κυβερνώντος κόμματος Tehreek-e-Insaf (PTI) αντιμετωπίζει σκληρή αντιπολίτευση στις επαρχίες Punjab, Sindh και Khyber Pakhtunkhwa.

Πηγή: Anadolu 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ