Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πακιστάν: Επιδρομές κατά των ταλιμπάν - 15 μαχητές νεκροί

10.06.2014 | 09:38
Η αεροπορία του Πακιστάν πραγματοποίησε σήμερα επιδρομές στις περιοχές των φυλών στο βορειο-δυτικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, προπύργιο των ταλιμπάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 μαχητές, σύμφωνα με ανακοίνωση του πακιστανικού στρατού, δύο ημέρες μετά την επίθεση των ταλιμπάν κατά του αεροδρομίου του Καράτσι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εννέα κρησφύγετα των ταλιμπάν καταστράφηκαν κατά τις επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στην κοιλάδα Τιράχ, της επαρχίας Χιμπέρ.

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι, ανάμεσά τους και δέκα ταλιμπάν, σκοτώθηκαν κατά την επίθεση κατά του αεροδρομίου του Καράτσι, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν, που συνδέεται με την αλ Κάιντα.

Η επίθεση συμβολίζει, σύμφωνα με τους αναλυτές, την αποτυχία της ειρηνευτικών προσπαθειών της πακιστανικής κυβέρνησης με τους ταλιμπάν.

Τις τελευταίες ημέρες, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στο Βόρειο Ουαζιριστάν, μία από τις περιοχές των φυλών στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο στο Πεσαουάρ, φοβούμενοι ότι επίκειται χερσαία επιχείρηση του πακιστανικού στρατού στην περιοχή.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ