Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πακιστάν: Επιχείρηση του στρατού κατά των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα

30.06.2014 | 12:10
Ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων για την καταστροφή των ορμητηρίων των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα στην περιοχή των φυλών του βορειοδυτικού Πακιστάν, κατά τη δεύτερη φάση της επιχείρησης που ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες με αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Πριν από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης στο Βόρειο Ουαζιριστάν, ο στρατός είχε συστήσει σε όλους τους κατοίκους της περιοχής αυτής, όπου είναι εγκατεστημένες οι φυλές, να εγκαταλείψουν τις εστίες τους το ταχύτερο δυνατό. Σχεδόν μισό εκατομμύριο άμαχοι, δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού, έχει απομακρυνθεί από την περιοχή.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις άρχισαν το πρωί να κατευθύνονται προς τις μεγάλες πόλεις της επαρχίας αυτής, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μιρανσάχ "για να κάνουν έρευνες σε σπίτια", γράφει ο εκπρόσωπος του στρατού, ο στρατηγός Ασιμ Μπάτζουα, στο λογαριασμό του στο Twitter. "Μετά την απομάκρυνση όλου του άμαχου πληθυσμού, οι χερσαίες επιχειρήσεις άρχισαν σήμερα στη Μιρανσάχ. Στρατιώτες εισήλθαν στην πόλη για να κάνουν έρευνες σε σπίτια".

"Οι στρατιώτες κατευθύνθηκαν προς την κεντρική αγορά της Μιρανσάχ σήμερα το πρωί, αφού κατέστρεψαν κρησφύγετα των ανταρτών με πυρά πυροβολικού. Η επιχείρηση πραγματοποιείται με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα, διευκρίνισε στρατιωτικός αξιωματούχος. Οι στρατιώτες έθεσαν επίσης υπό τον έλεγχό τους το νοσοκομείο της Μιρανσάχ.
"Η χερσαία επιχείρηση άρχισε στη Μιρανσάχ και στο Μιρ Αλί, τις δύο μεγάλες πόλεις του Βορείου Ουαζιριστάν, επιβεβαίωσε άλλος στρατιωτικός αξιωματούχος.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πακιστανικά μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν έξι ορμητήρια των ανταρτών στην περιοχή Μιρ Αλι, σκοτώνοντας 13 ισλαμιστές μαχητές, ανάμεσά τους και ξένους, πρόσθεσε ο πρώτος στρατιωτικός αξιωματούχος.

Η επιχείρηση εναντίον των ισλαμιστών μαχητών στο Βόρειο Ουαζιριστάν, μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή όπου ζουν οι φυλές, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, αναμενόταν εδώ και καιρό από τους συμμάχους του Ισλαμαμπάντ, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ