Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πακιστάν: 14 νεκροί από βομβιστική επίθεση

21.06.2013 | 13:07
Μια βομβιστική επίθεση στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 25 σε ένα τέμενος της σιιτικής μειονότητας και τα γειτονικά του κτίρια στην Πεσαουάρ (βορειοδυτικό Πακιστάν), ανακοίνωσαν οι αρχές αναθεωρώντας προς τα επάνω ένα προηγούμενο απολογισμό.

"Ήταν μια επίθεση καμικάζι στην οποία σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι και περισσότεροι από 25 τραυματίσθηκαν από την έκρηξη", δήλωσε ο Σάφι Ούλαχ, ένας αξιωματούχος της αστυνομίας.

"Ο καμικάζι, ο οποίος κινούνταν πεζή, πυροβόλησε αρχικά εναντίον των αστυνομικών φρουρών που ήταν ανεπτυγμένοι μπροστά από το τέμενος, στη συνέχεια μπήκε μέσα στην αίθουσα προσευχής όπου ανατίναξε τα εκρηκτικά του μεταξύ των πιστών, λίγο πριν αρχίσουν οι προσευχές", πρόσθεσε.

Το τέμενος και τα γειτονικά του κτίρια, ανάμεσα στα οποία και ένας μεντρεσές (κορανικό σχολείο), βρίσκονται στην Γκουλσάν Κόλονι, μια συνοικία στην οποία κατοικούν κυρίως σιίτες, στις παρυφές της Πεσαουάρ.

Τον απολογισμό των 14 νεκρών επιβεβαίωσαν άλλοι δύο αξιωματούχοι της αστυνομίας, ο Σουκάτ Χαν και ο Ιμράν Σαχίντ.

Ο στόχος της επίθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν το τζαμί της σιιτικής μειονότητας και ο γειτονικός μεντρεσές (κορανικό σχολείο) στην Γκουλσάν Κόλονι, μια συνοικία στην οποία διαμένουν κυρίως σιίτες, στις παρυφές της Πεσαουάρ. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ενώ οι πιστοί ετοιμάζονταν για τις προσευχές της Παρασκευής.

Ουδείς έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση.

Οι σιίτες αποτελούν το 20% του πληθυσμού του Πακιστάν, μιας κυρίως σουνιτικής χώρας 180 εκατ. κατοίκων, αλλά αποτελούν ολοένα και περισσότερο στόχο επιθέσεων από εξτρεμιστικές οργανώσεις που τους κατηγορούν ότι διαφθείρουν το ισλάμ και είναι πράκτορες του Ιράν, της πρώτης σιιτικής δύναμης στον κόσμο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ