Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πακιστάν: Οι Ταλιμπάν απειλούν με επιθέσεις κυβέρνηση και ξένες εταιρείες

16.06.2014 | 11:56
Το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιτεθεί κατά της κυβέρνησης "πυρπολώντας τα παλάτια της" σε αντίποινα για την στρατιωτική επίθεση κατά των μαχητών του στο βορειο-δυτικό τμήμα της χώρας.

Σε ανακοίνωση η οποία εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Κίνημα των Ταλιμπάν καλεί επίσης "όλους τους ξένους επενδυτές, αεροπορικές και πολυεθνικές εταιρείες να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα" για να αποφύγουν επιθέσεις.

Οι μεγάλες πόλεις του Πακιστάν, αρχής γενομένης από το Ισλαμαμπάντ, έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, εν αναμονή επιθέσεων μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Κινημάτος των Ταλιμπάν του Πακιστάν και των μαχητών της Αλ-Κάιντα στις βάσεις τους στο Βόρειο Ουαζιριστάν.

Εκτός από το Ισλαμαμπάντ, έδρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, και της περιφέρειας του Ραβαλπίντι, όπου βρίσκεται το αρχηγείο των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων, έκτακτα μέτρα ασφαλείας έχουν τεθεί σε εφαρμογή στο Καράτσι και το Πεσαουάρ και την επαρχία Χιμπέρ Παχτούνκουα, που συνορεύει με τις περιοχές των φυλών του Πακιστάν, ορμητήριο των ισλαμιστών μαχητών.

Στο Πεσαουάρ, τα νοσοκομεία έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας για να υποδεχθούν θύματα των βομβαρδισμών του στρατού και πιθανών επιθέσεων αντιποίνων από τους Ταλιμπάν και την Αλ Κάιντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πακιστάν: Δυνάμεις του στρατού αναπτύσσονται στο αεροδρόμιο του Καράτσι


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ