Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παλαιστινιακή γη απαλλοτριώνουν οι Ισραηλινοί -Διεθνείς Αντιδράσεις

01.09.2014 | 20:35
-Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απαλλοτρίωση που έχει γίνει τα τελευταία 30 χρόνια.
-Η ενέργεια του Ισραήλ αποτελεί αντίποινο για ένα από τα επεισόδια που πυροδότησαν τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας

-Διεθνείς Αντιδράσεις

Οι ΗΠΑ κάλεσαν σήμερα το Ισραήλ να μην προχωρήσει στην προγραμματισμένη απαλλοτρίωση μιας μεγάλης έκτασης στη Δυτική Όχθη, σε αντίποινα για ένα από τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί εκεί και πυροδότησαν τον πόλεμο των 50 ημερών στη Λωρίδα της Γάζας.

"Η ανακοίνωση αυτή (...) είναι αντιπαραγωγική όσον αφορά τον στόχο που έχει θέσει το Ισραήλ, την διαπραγμάτευση με τους Παλαιστίνιους για την επίλυση" του μεσανατολικού ζητήματος, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. "Προτρέπουμε την ισραηλινή κυβέρνηση να ακυρώσει αυτήν την απόφαση", πρόσθεσε.

Η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε επίσης τη λύπη της για την απόφαση του Ισραήλ να προχωρήσει στην αναγκαστική απαλλοτρίωση μιας μεγάλης έκτασης γης εντός της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να βλάψει σημαντικά την εικόνα της χώρας σε διεθνές επίπεδο.

Χθες Κυριακή, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην απαλλοτρίωση γης στον εβραϊκό οικισμό Ετζιόν, κοντά στη Βηθλεέμ. Σύμφωνα με μια οργάνωση που αντιτίθεται στη συνέχιση του εποικισμού, πρόκειται για τη μεγαλύτερη απαλλοτρίωση που έχει γίνει τα τελευταία 30 χρόνια.

"Η Βρετανία λυπάται για την απαλλοτρίωση σχεδόν 4.000 στρεμμάτων γης γύρω από τον οικισμό του Ετζιόν", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, απηχώντας την έκκληση των ΗΠΑ για αναίρεση της απόφασης εκ μέρους του Ισραήλ.

"Πρόκειται για μια απερίσκεπτη απόφαση που έρχεται σε μια περίοδο όπου η προτεραιότητα θα πρέπει να είναι να εδραιωθεί η εκεχειρία στη Γάζα. Θα προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην υπόληψη του Ισραήλ στη διεθνή κοινότητα" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Περίπου 500.000 Ισραηλινοί ζουν ανάμεσα σε 2,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, τα εδάφη που κατέλαβε το Ισραήλ κατά τον πόλεμο του 1967.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Άποψη: Χαμάς- Ισραήλ ηττημένοι και οι δυο στον πιο αιματηρό πόλεμο που βίωσε η Γάζα

"Χαμάς και ISIS είναι το ίδιο πράγμα": Η ισραηλινή προσέγγιση -ΒΙΝΤΕΟ

Διπλωματικές πιέσεις οδήγησαν σε μόνιμη εκεχειρία στη Γάζα !


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ