Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παλμύρα: Τότε και τώρα - Φώτο Σοκ

06.07.2015 | 15:10
Αυτες ειναι οι φωτογραφίες που απεικονίζουν τη σημερινή Παλμύρα. Η αρχαία πόλη, κάποτε φημιζόταν για τις πολιτιστικές της εκδηλώσεις, ωστόσο το σαββατοκύριακο που μας πέρασε το μνημείο, που βρίσκεται στη λίστα παγκοσμιας κληρονομιάς της UNESCO, ηταν ο χώρος όπου οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δολοφόνησαν 25 σύρους στρατιώτες.

Ωστόσο οι τζιχαντιστές του Ισλαμικου Κράτους εχουν αφήσει να εννοηθεί οτι θα καταστρέψουν κάποια απο τα αγάλματα στην πόλη αλλα θα αφήσουν την ίδια την πόλη άθικτη.
Η εκτέλεση των στρατιωτών στην αρχαία πόλη εχει συγκριθεί στα μεσα κοινωνικής δικύωσης με το καθεστώς του Άσαντ.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε βίντεο διάρκειας δέκα λεπτών το Σάββατο με την ομαδική εκτέλεση από εφήβους δεκάδων στρατιωτών του συριακού καθεστώτος στο ρωμαϊκό θέατρο του αρχαιολογικού χώρου της Παλμύρας. Οι εκτελέσεις βιντεοσκοπήθηκαν λίγο μετά τις 21 Μαΐου, οπότε οι δυνάμεις των τζιχαντιστών κατέλαβαν την Παλμύρα, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.


Πριν από το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, η περιοχή στην καρδιά της συριακής ερήμου ζωντάνευε στις αρχές Μαΐου για το Φεστιβάλ της Παλμύρας. Τη νύχτα στο αρχαίο θέατρο μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει μουσικές παραστάσεις ενω κατα την διάρκεια της μέρας καμηλοδρομίες. Βέβαια θα ηταν άδικο να πουμε οτι υπο το καθεστώς Άσαντ ηταν ολα τόσο ιδανικά στην περιοχή καθώς λιγο παρα δίπλα, στον σύγχρονο οικισμό Ταντμίρ βρισκόντουσαν οι διαβόητες φυλακές πολιτικών κρατουμένων.  

Πηγή - Independent


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ