Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

NATO

Παλομέρος: Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα μέλη μας

19.06.2014 | 13:37
"Τελείως απαράδεκτη" χαρακτήρισε την πρόσφατη προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία ο Ανώτατος Διοικητής Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ (Supreme Allied Command Transformation-SACT), πτέραρχος Ζαν Πολ Παλομέρος, σε συνέντευξή του για το Ετήσιο Συνέδριο Στρατηγικού Σχεδιασμού (Strategic Military Partners Conference), στη Σόφια.

"Η συλλογική άμυνα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για το ΝΑΤΟ" υπογράμμισε ο Αμερικανός στρατηγός και πρόσθεσε: "όλα τα μέτρα που λαμβάνουμε αποτελούν έκφραση της ετοιμότητάς μας για αντίδραση, υπεράσπιση των μελών και των εταίρων μας. Αυτά τα μέτρα αποτελούν έκφραση της αλληλεγγύης μας, της ετοιμότητάς μας να αντιδράσουμε με κάθε αφορμή και ανά πάσα χρονική στιγμή για να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή. Κανένας δεν πρέπει να πιστεύει, ότι αυτές οι ενέργειες είναι κάτι άλλο εκτός από απόδειξη, ότι η Συμμαχία είναι έτοιμη να αντιδράσει πάντα, σε κάθε περίπτωση και σε κάθε απειλή ώστε να υπερασπιστεί την ειρήνη και τις αξίες μας".

Στις δηλώσεις του, στις οποίες δίνει ευρεία δημοσιότητα ο σημερινός Τύπος της Βουλγαρίας, ο κ. Παλομέρος κάλεσε τα κράτη-μέλη να αντιδρούν στις προσπάθειες περικοπής των αμυντικών προϋπολογισμών σε επίπεδα κάτω από το 2% του ΑΕΠ. Ποσοστό, που αποτελεί "χρυσή τομή" για την υποστήριξη και για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών-μελών, σύμφωνα με τον διοικητή του ΝΑΤΟ.

Στην πρώτη μέρα του τριήμερου συνεδρίου ανώτατων στρατιωτικών παραγόντων του ΝΑΤΟ στη Σόφια έλαβε μέρος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ