Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι είπε ο Παναγιωτόπουλος με τον Αρχιεπίσκοπο

29.11.2012 | 17:45
Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο συναντήθηκε, σήμερα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας,  Πάνος Παναγιωτόπουλος στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον τομέα ενίσχυσης του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στη συνάντηση μετείχε και ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Μετά το τέλος της συνάντησης οι κ.κ. Ιερώνυμος και Παναγιωτόπουλος έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Στις πολύ δύσκολες στιγμές που περνάει ο λαός και ο τόπος μας, θεωρούμε επιβεβλημένο να συσπειρωθούμε γύρω από τους θεσμούς και τις αξίες, που διαχρονικά έχουν βοηθήσει τον Ελληνισμό να σταθεί όρθιος στα πιο δύσκολα, μέσα από τις συμπληγάδες της ιστορίας. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πολύ στενή σχέση διαχρονικά, διϊστορικά με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη.

Πριν από λίγες μέρες γιορτάσαμε την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, την 21η Νοεμβρίου, που είναι τα Εισόδια της Θεοτόκου και ψάλλουμε «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ». Θεωρούμε, λοιπόν, ότι οι ευλογίες του Αρχιεπισκόπου, η καθοδήγηση της Εκκλησίας και κυρίως η συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων με την Εκκλησία της Ελλάδος μπορεί να αποδώσει πολλά σε επίπεδο κοινωνικής προστασίας, προστασίας της νεολαίας, προστασίας της οικογένειας, για να μπορέσουμε -ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή- να απαλύνουμε τον πόνο και την οδύνη από τη δύσκολη καθημερινότητα, που περνάνε οι συμπολίτες μας αυτόν τον καιρό.

Θέλω να σας ευχαριστήσω, Μακαριότατε, που με δεχθήκατε, σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω εσάς προσωπικά και τον κ. Κωστή Δήμτσα, από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Εκκλησίας της Ελλάδος, για το γεγονός ότι κάνουμε πιο συστηματική και πιο μεθοδική τη συνεργασία μας, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε μεγαλύτερο όφελος για τους συμπολίτες μας, που αυτήν τη στιγμή δοκιμάζονται και έχουν μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Υπουργό για τη σημερινή του επίσκεψη εδώ, στην Αρχιεπισκοπή και τη συνεργασία, που είχαμε.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πολύ σοβαρά πράγματα και σε αυτά θα ήθελα να προσθέσω εγώ τα εξής:

Στις δύσκολες ώρες που περνάμε, η βοήθεια δεν είναι μόνο από το χώρο της Εκκλησιαστικής διοικήσεως, όπως πολλοί το εκλαμβάνουν. Είναι βοήθεια από όλους τους χώρους της πατρίδας μας. Όλοι οι άνθρωποι έρχονται και βοηθούν, ώστε να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες.

Είναι, όμως, συγκινητικό και πρέπει να επαινεθεί ότι και ο Στρατός μας, τα παιδιά μας δηλαδή, έρχονται και αυτά κοντά μας να βοηθήσουν σε αυτόν τον κοινό αγώνα.

Αυτός ο κοινός αγώνας εκπροσωπήθηκε, σήμερα, στη συζήτηση με τον κύριο Υπουργό μας. Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους, τα παιδιά, τα Στελέχη, τον κ. Δήμτσα, που είναι ο υπεύθυνος της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», τον Λαό μας, όλον αδιακρίτως, ο οποίος συστρατεύεται από οποιαδήποτε θέση βρίσκεται ο καθένας αυτές τις δύσκολες ώρες και τον κύριο Υπουργό, διότι ετέθησαν τα θεμέλια μιας συνεργασίας με διαφόρους τρόπους, τους οποίους σιγά-σιγά θα τους μελετούμε και θα τους υλοποιούμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Υπουργό. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ