Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναγιωτόπουλος πάει Μόσχα αλλά οι Ρώσοι προτείνουν συμπαραγωγή S 300 στους Τούρκους

20.05.2013 | 19:18
Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Η κρατική εταιρία όπλων της Ρωσίας  Rosoboronexport ανακοίνωσε ότι μπορεί να παράγει  από κοινού με την Τουρκία αντιαεροπορικά  συστήματα S-300, μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση που μίλησε για ''ενδιαφέρουσα πρόταση''. 

Ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρίας κ. Σεργκέι Λάντιγκιν  προέβη στις  δηλώσεις αυτές στο πλαίσιο της έκθεσης όπλων στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, και ενώ στην Αθήνα ο Υπουργός Αμυνας κ Πάνος Παναγιωτόπουλος ετοιμάζεται για επίσημη επίσκεψη στην Μόσχα! 

Ο κ. Λάντιγκιν αφού υπενθύμισε ότι δεν έληξε ακόμη η υποβολή προσφορών που άνοιξε η Τουρκία για το αντιαεροπορικό αμυντικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς δήλωσε «η Ρωσία είναι έτοιμη να αναπτύξει και να παράγει από κοινού με την Τουρκία το σύστημα S-300».
Και από κοινού εξαγωγές

Ο Ρώσος αξιωματούχος σημείωσε επίσης ότι μπορούν να πουλήσουν μαζί με την Τουρκία το νέο σύστημα, σε τρίτες χώρες.
Οι  S-300 - τους οποίους διαθέτει από χρόνια η Ελλάδα, η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ  - έχουν εμβέλεια  άνω των 150 χιλιομέτρων και χρησιμοποιούνται ως γνωστόν και κατά των βαλλιστικών πυραύλων και των αεροσκαφών που πετάνε είτε από είτε από ψηλά.

S-300 με ερπύστριες

Να σημειωθεί ότι και πριν λίγες ημέρες , όπως είχε γράψει το OnAlert, η Μόσχα είχε εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον  και η ιστοσελίδα ''Η Ρωσία Τώρα'' είχε πλούσιο ρεπορτάζ  για τις ρωσικές εξοπλιστικές προτεραιότητες όσον αφορά την γειτονική χώρα στο πλαίσιο  σχετικών διεργασιών που έγιναν στην έκθεση IDEF  στην Κωνσταντινούπολη. Αποκορύφωμα αυτών ηταν η πρόταση της Μόσχας για την ανάπτυξη αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων, από κοινού με την Άγκυρα. Η βάση του προγράμματος θα είναι, αναφερόταν,  το ρωσικό σύστημα S-300V «Antey-2500». Η ιδιαιτερότητα του project είναι ότι αυτό το σύστημα έχει κατασκευαστεί για ερπυστριοφόρα οχήματα και είναι ικανό να λειτουργεί τόσο σε επιθετικές όσο και σε αμυντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις. 

Και Pantsir-S1

Εκτός από το Antey, η Μόσχα προτείνει επίσης αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα «Buk-M2E», «Tor-M2E» και το αντιαεροπορικό σύστημα SAM «Pantsir-S1», πλήρως «κινητό», που έχει σχεδιαστεί για να δώσει τη βέλτιστη κάλυψη στη γραμμή των πρόσω.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ