Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατόπιν εορτών και περικοπών το ΥΕΘΑ διαπιστώνει "αδικίες" σε βάρος απόστρατων!

03.01.2013 | 20:32Κατόπιν εορτής ή μάλλον κατόπιν περικοπών και καυστικών “ευχών” αποστράτων που έδωσαν άλλο νόημα στις γιορτινές μέρες , το ΥΕΘΑ -κύκλοι του συγκεκριμένα- μας πληροφορεί ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τις άδικες όπως τις χαρακτηρίζει περικοπές στους απόστρατους.

Ποιος μπορεί να διαφωνήσει μ΄ αυτό; Ποιος όμως δεν θα ρωτήσει λογικά: τώρα κατάλαβε το ΥΕΘΑ το άδικο των περικοπών; Και τι νόημα έχει τώρα η όποια πρωτοβουλία; Υπάρχει περιθώριο αλλαγών;
Τι υποστηρίζουν οι “κύκλοι” του ΥΕΘΑ ,όπως το μεταδίδει το ΑΠΕ:

“Επιστολές προς το υπουργείο Οικονομικών με τις οποίες επισημαίνει «τον άμεσο κίνδυνο να υπάρξει κραυγαλέα αδικία σε βάρος των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων με το να υποστούν περαιτέρω περικοπές απ' ό,τι οι άλλες κατηγορίες συνταξιούχων», απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μέσα στις γιορτές, αφού ενημέρωσε τον πρωθυπουργό.
Με τις επιστολές του, ο κ. Παναγιωτόπουλος ζητεί από τους υπουργούς να εξετάσουν τρόπους για να μην υπάρξουν διπλές μειώσεις στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όπως εξηγεί στις επιστολές του:
- Από 1ης/8/2012 λόγω της μείωσης των αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έγινε η πρώτη μείωση στις συντάξεις των αποστράτων, ενώ από 1ης/1/2013 υπάρχει επιπρόσθετη μείωση βάσει
- της έγκρισης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-3016 (Νόμος 4043/12-υποπαράγραφος Β3),
- των επειγόντων μέτρων του Νόμου 4046/12 και
- του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα ισχύοντα μέχρι σήμερα οι αυξήσεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων συνδέονται με τις αυξήσεις των αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών. Οι αρμόδιες δικαστικές αρχές έκριναν ότι η αντίστοιχη σύνδεση υπάρχει και σε περίπτωση μειώσεων”.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ