Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Στουρνάρας απάντησε στον Παναγιωτόπουλο: "Ξεχάστε οποιαδήποτε ελάφρυνση στα μέτρα"

07.01.2013 | 12:01
Μπορεί ο ΥΕΘΑ να στέλνει επιστολές με τις οποίες ζητά από το οικονομικό επιτελείο να επανεξετάσει τις διπλές μειώσεις στις συντάξεις των στρατιωτικών , μπορεί να αφήνονται διάφορες πληροφορίες να διαρρέουν σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός λέει ότι “κάτι πρέπει να κάνουμε”, για τους στρατιωτικούς, ωστόσο ο απόλυτος άρχων του ταμείου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, απάντησε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. “Ξεχάστε το”.

Τα όσα είπε στο Mega δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για παρερμηνείες. Το 2013, δεν πρόκειται απολύτως τίποτα να αλλάξει και το 2014 αν όλα έχουν πάει όπως υπολογίζει η τρόϊκα -κάτι αδύνατον- οι όποιες παροχές θα δοθούν στοχευμένα σε κοινωνικές ομάδες με τις μεγαλύτερες ανάγκες.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος δεν αφήνει κανένα περιθώριο για δημοσιονομική χαλάρωση, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση τίθενται εν αμφιβόλω οι μέχρι τώρα θυσίες.

Ο Γιάννης Στουρνάρας υποστηρίζει ότι εάν η κυβέρνηση παραμείνει προσηλωμένη στο πρόγραμμα προσαρμογής, τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης θα φανούν μέσα στο 2013. "Το 2013 θα είναι ακόμη μία δύσκολη χρονιά, καθώς πρέπει να υλοποιήσουμε μέτρα ύψους 9,2 δισ. ευρώ. Όμως είμαστε στο σωστό δρόμο. Η Ελλάδα έχει κερδίσει πολύ δύσκολα την εμπιστοσύνη των εταίρων της. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Το 2013 είναι η χρονιά εμπέδωσης της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας μας. Από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα δούμε τις πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης", σημειώνει.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών, τα πρώτα θετικά μηνύματα από την εκτέλεση του προϋπολογισμού φάνηκαν τους τελευταίους μήνες του 2012, γεγονός που επιτρέπει στο οικονομικό επιτελείο αισιοδοξη εκτίμηση ότι το πρωτογενές έλλειμμα θα κλείσει τελικά χαμηλότερα από τον στόχο του 1,5% του ΑΕΠ, στο 1,2-1,3%.

Επιπλέον, ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίζεται αισιόδοξος και για την εκτέλεση του εφετινού προϋπολογισμού, δηλώνοντας ότι εφόσον υπερκαλυφθούν οι στόχοι, τότε θα υπάρξει δυνατότητα για λελογισμένες παροχές το 2014: "Το 2014, εάν πάμε καλύτερα από τους στόχους του 2013-πράγμα που είναι πολύ πιθανό- θα έχουμε τη δυνατότητα να διαθέσουμε το 70% της υπέρβασης για κοινωνικές παροχές, όμως στοχευμένες και σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρυμουλκά 22.000.000 ευρώ υπό παραγγελία!!! Άφωνοι στο Πολεμικό Ναυτικό!


Επίθεση-σοκ στον Στουρνάρα από στρατιωτικούς. "Απαξιώνεις την Άμυνα με εντολή της τρόϊκας"!

Τι είπαν Σαμαράς-Παναγιωτόπουλος-Κωσταράκος και οι επιστολές του ΥΕΘΑ στο Στουρνάρα
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ