Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Πανελλήνιες: Οι υποψήφιοι με τις επαναληπτικές δεν έχουν δικαίωμα εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές

07.06.2018 | 18:30
Οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις δεν έχουν δικαίωμα εισαγωγής σε Στρατιωτικές ή Αστυνομικές Σχολές ή σε Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ή στις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο  ΥΠΠΕΘ.


Στην εγκύκλιο αυτή αναφέρεται ο τρόπος με τον οποίο  οργανώνονται και διεξάγονται οι Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2018.


Η εγκύκλιος αυτή καθορίζει ποιοι έχουν Δικαίωμα συμμετοχής στις επαναληπτικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οργάνωση διαδικασιών και τονίζει ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά και η προθεσμία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στις επαναληπτικές εξετάσεις στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια.

Επίσης, αναφέρει τι γίνεται με την κατάθεση μηχανογραφικού και πως καθορίζονται οι θέσεις εισαγωγής.


Τι πρέπει να γνωρίζετε

Αρχικά:  Οι υποψήφιοι που παραπέμπονται σε επαναληπτικές εξετάσεις καταθέτουν μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, μαζί με τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της τακτικής εξεταστικής περιόδου, σύμφωνα με τις ισχύουσες κατά τα λοιπά διατάξεις.

Όπως αναφέρθηκε ήδη, οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις δεν έχουν δικαίωμα εισαγωγής σε Στρατιωτικές ή Αστυνομικές Σχολές ή σε Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ή στις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού.

Προϋπόθεση για την εισαγωγή σε κάποια σχολή ή Τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση είναι να λάβουν οι εξεταζόμενοι στις επαναληπτικές αυτές εξετάσεις βαθμολογία τουλάχιστον ίση με αυτήν του τελευταίου επιτυχόντα των πανελλαδικών εξετάσεων της τακτικής εξεταστικής περιόδου της αντίστοιχης κατηγορίας ημερησίου λυκείου (ΓΕ.Λ. ΕΠΑ.Λ.) στη συγκεκριμένη σχολή, Τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση.

Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο αναλυτικά παρακάτω: 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ