Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Πανικός στις Φιλιππίνες - Τζιχαντιστές κρατούσαν ομήρους μαθητές

21.06.2017 | 09:58
Ένοπλοι αντάρτες επιτέθηκαν σε σχολείο στα νότια των Φιλιππίνων νωρίς σήμερα το πρωί και κράτησαν για ομήρους αρκετούς μαθητές, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Στο μεταξύ, οι μάχες στην πόλη Μαράουϊ διεξάγονται για πέμπτη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι περίπου 300 ένοπλοι επιτέθηκαν κατά σχολείου στην πόλη Πιγκαουγιάν, στο νησί Μιντανάο. Μεταξύ των ενόπλων είναι και μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης BIFF που δρα στην περιοχή, ενώ οι ένοπλοι αντάλλαξαν πυρά με τις στρατιωτικές δυνάμεις.

Το δράμα της ομηρίας μαθητών σε δημοτικό σχολείο που εξελίχθηκε στα νότια των Φιλιππίνων σήμερα πάντως τερματίστηκε σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του στρατού. Οι αντάρτες που κρατούσαν ομήρους τους μαθητές εγκατέλειψαν το σχολείο, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για θύματα.

“Έχει ήδη επιλυθεί. Οι αντάρτες υποχώρησαν και δεν βρίσκονται στο σχολείο. Το σχολείο είναι ασφαλές,” δήλωσε ο ταξίαρχος Ρεστιτούτο Παντίλα.
Παράλληλα, τόνισε ότι ο στρατός διερευνά εάν οι αντάρτες κρατούν ομήρους πέντε πολίτες, ενώ όλα τα παιδιά έχουν απελευθερωθεί.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του στρατού είχε δηλώσει ότι οι άμαχοι που βρίσκονταν στην περιοχή του σχολείου, μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, καθώς έγινε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ανταρτών και του στρατού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ