Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πάπας δεν φοβάται την Τζιχάντ μήτε και τον Τσίπρα!

17.09.2014 | 12:11
Δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να τεκμηριώνουν πως υπάρχουν «απειλές των ισλαμιστών» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εναντίον του πάπα Φραγκίσκου, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.

«Ανησυχούμε όλοι μας για το θέμα του ΙΚ και όσα συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή, αλλά δεν έχουν προκύψει συγκεκριμένες ανησυχίες ή απειλές που να έχουν οδηγήσει στη λήψη ειδικών μέτρων», επισήμανε ο Λομπάρντι. Σε μια συνέντευξή του η οποία δημοσιεύθηκε νωρίτερα ο πρέσβης του Ιράκ στην Αγία Έδρα δήλωσε ότι «ο πάπας διατρέχει σοβαρό κίνδυνο» και ότι «οι απειλές του ΙΚ είναι σοβαρές».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού είπε νωρίτερα σήμερα ότι για το ταξίδι του Αργεντινού πάπα στην Αλβανία —το οποίο θα πραγματοποιηθεί την 21η Σεπτεμβρίου— δεν έχουν ληφθεί πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας από τα συνηθισμένα και ο Φραγκίσκος θα χρησιμοποιήσει για τις μετακινήσεις του ένα ανοικτό τζιπ, χωρίς αλεξίσφαιρα τζάμια. Ο Λομπάρντι διέψευσε κατηγορηματικά ενδεχόμενες απειλές εναντίον του πάπα στην Αλβανία που, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, φέρεται ότι προέρχονται από ισλαμιστές συμπαθούντες του Ισλαμικού Κράτους.

Συνάντηση με τον Πάπα θα έχει αύριο στο Βατικανό ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας, πρόκειται να επισκεφθεί τη Ρώμη, προκειμένου να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο, την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. τοπική, στο Παπικό Παλάτι του Βατικανό. Η συνάντηση χαρακτηρίζεται ιστορική καθώς είναι η πρώτη φορά που θα γίνει δεκτός από τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ηγέτης της Αριστεράς. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αυγής, η ατζέντα της συνάντησης θα εστιάσει στα ζητήματα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της καταπολέμησης της ανεργίας, στην επείγουσα ανάγκη ειρήνευσης της Μέσης Ανατολής, καθώς και στη συνεχιζόμενη τραγωδία στη Μεσογείο που έχει μετατραπεί σε θάλασσα-νεκροταφείο προσφύγων.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στρατιωτικοί έστειλαν επιστολή στον Τσίπρα!


Η "μοναξιά" των στρατιωτικών που ανέμεναν από "τον Αλέξη να πει έστω μια λέξη"

Κούρδοι πεσμεργκά απελευθέρωσαν χριστιανικά χωριά από τους τζιχαντιστές
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ