Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παπούλιας: "Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιλέγει θύματα. Η απόφαση για την Κύπρο δεν είναι ανεκτή"

25.03.2013 | 12:03
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να επιλέγει τα θύματά της, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ,αμέσως μετά από το τέλος της παρέλασης. Μια δήλωση που όπως είπε πρέπει να λάβουν οι Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και κυρίως το Βερολίνο.


“Είναι μια μέρα μνήμης και τιμής σ΄εκείνους που ξεσηκώθηκαν με μόνο όπλο το πάθος για τη λευτεριά…Το παράδειγμά τους είναι επίκαιρο”, είπε ο κ.Παπούλιας και πρόσθεσε:

Η σκέψη μας τρέχει στη δοκιμαζόμενη Κύπρο.

Η απόφαση της ΕΕ δεν είναι ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική.

Η ΕΕ δεν πρέπει να επιλέγει τα θυματα της.

Δημιουργεί χάσμα μεταξύ των ονείρων των Ευρωπαϊκών λαών.

Εύχομαι το μήνυμα να περάσει στο Βερολίνο”.

Η δήλωση μπορεί να χαρακτηριστεί ορθή ,μόνο που η αποστολή του μηνύματος έγινε κάπως αργά. Κατόπιν εορτής και κυρίως κατόπιν των καθοριστικών και δραματικών για τη ζωή Ελλήνων και Κυπρίων αποφάσεων.

Η παρέλαση κατά τ΄ άλλα, ήταν μια παρέλαση “πριβέ” η οποία έγινε για να μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση και να γίνουν οι δηλώσεις των επισήμων. ‘Αψογοι οι στρατιωτικοί σχηματισμοί αλλά δεν μπόρεσαν οι πολίτες να τους δουν.

ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Είναι μια μεγάλη ημέρα σήμερα. Είναι μια ημέρα μνήμης και τιμής. Τιμής σε εκείνους που ξεσηκώθηκαν με μόνο όπλο το πάθος της ψυχής και το πάθος για τη λευτεριά. 
Και μας έδωσαν ένα λεύτερο κράτος και αντιμετώπισαν μια Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το παράδειγμά τους είναι παράδειγμα επίκαιρο και για τις σημερινές δύσκολες στιγμές. Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή τρέχει στη δοκιμαζόμενη Κύπρο. Η απόφαση της Ε.Ε. δεν είναι ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική, θα πρέπει η Ε.Ε. Να μην επιλέγει τα θύματά της όπως αυτή νομίζει ότι πρέπει να επιλέξει γιατί έτσι δημιουργεί ένα χάσμα μεταξύ των ονείρων των ευρωπαϊκών λαών ότι μπορεί η Ε.Ε. Να είναι μια στέγη για όλους τους αδύναμους 
Εύχομαι αυτό το μήνυμα της σημερινής μέρας να περάσει σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες και ιδιαίτερα στο Βερολίνο.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ