Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Παππάς: "Ο Τσίπρας απάντησε επί της ουσίας για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία"

28.11.2017 | 08:11
"Ο Αλέξης Τσίπρας επί της ουσίας και έδειξε τις ενέργειες των υπουργείων Άμυνας και Οικονομικών σχετικά με την υπόθεση". Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ σχολιάζοντας την κόντρα στη Βουλή για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν, κατά τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, ο «νικητής» στη "μάχη στη Βουλή" τη Δευτέρας (27.11.2017) στην υπόθεση της πώλησης όπλων  για τη Σαουδική Αραβία. Ο Νίκος Παππάς πρόσθεσε ότι ένα σημαντικό στοιχείο που καταδείχθηκε είναι ότι η πηγή δεν ήταν Σαουδαραβική αλλά ένας Έλληνας με συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Κατέρρευσε η καταστροφολογία της ΝΔ


Ο υπουργός σημείωσε ότι τώρα που κατάρρευσε το σενάριο καταστροφολογίας της Νέας Δημοκρατίας έχουμε νέο σενάριο και διαφορετική αντιπολίτευση κάθε δέκα μέρες. Έχουμε πιο σημαντικά πράγματα να συζητήσουμε πέρα από αυτά, τόνισε.

"Κάνατε τον κόσμο άνω κάτω με φήμες", είπε ο Ν. Παππάς απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος συμμετείχε στο πάνελ της εκπομπής στην ΕΡΤ.

Ο αρχηγός της ΝΔ μπορεί να δει τα απόρρητα έγγραφα για να ενημερωθεί, λέγοντας ότι η ουσία είναι ότι ο άνθρωπος στον οποίο αναφερόταν η ΝΔ είναι ένας Έλληνας ο οποίος «θα δούμε τι άλλες διασυνδέσεις και διαπλοκές έχει».

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ για τον Τσίπρα

Η πολιτική αισθητική του κ. Τσίπρα καθόλου δεν μου άρεσε σήμερα, αντέτεινε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Απαντώντας του ο υπουργός ΨΗΠΤΕ (Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης) είπε ότι έμεινε το ύφος του Τσίπρα επειδή στη χώρα η ανεργία πέφτει, αυξήθηκε η παραγωγή, κλπ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ύφος του Κ. Μητσοτάκη ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι αυτοί που κούναγαν το δάχτυλο ως αρχάγγελοι της κάθαρσης δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα απλά ερωτήματα του προέδρου της ΝΔ.

Ο πρέσβης και ο Τζορτζ Σφακιανάκης

Απαντώντας για το θέμα των χειρισμών του πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ, ο Ν. Παππάς είπε ότι πρέπει να δοθούν εξηγήσεις στην ελληνική πλευρά, καθώς έχει σηκωθεί θόρυβος με μία θολή μαρτυρία του και το πώς προέκυψε το όνομα «Τζορτζ Σφακιανάκης» στην υπόθεση. «Έχει την υποχρέωση να τηρεί τη νομιμότητα όπως όλοι», πρόσθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ για τον Έλληνα πρέσβη.

Η συμφωνία είναι διακρατική, υπογράμμισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, για να εισπράξει το δημόσιο, τη στιγμή που εγκαλούμαστε διότι δεν πήγαμε από άλλη οδό εισπράττοντας λιγότερα.

Σχολιάζοντας τις αριστερές φωνές που άσκησαν κριτική στη συμφωνία, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι είναι απέλπιδα η προσπάθεια αυτό να γίνει εσωκομματικό πρόβλημα. Πρόσθεσε ότι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης δεν είναι να απαξιώνει τη στρατιωτική βιομηχανία κ.λπ.

Τέλος, μίλησε για συστηματική μεροληψία των δημοσκοπήσεων τη στιγμή που κλείνει δραματικά η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο κόμματα. Σχολιάζοντας δε πως κάποια ΜΜΕ θα ήθελαν να ρίξουν την κυβέρνηση, ο Ν. Παππάς σχολίασε ότι αυτό είναι παλιά ιστορία προσθέτοντας ότι η ΝΔ σέρνεται πίσω από τέτοια μιντιακά συστήματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ