Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραβιάσεις για... συντήρηση των επιδιώξεων της Άγκυρας στο Αιγαίο

08.06.2017 | 18:09
Ένα ζεύγος άοπλων F-16 της τουρκικής Αεροπορίας παραβίασε δύο φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο στο βορειοανατολικό Αιγαίο προβαίνοντας με... την ευκαιρία και σε μια παράβαση Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν κατά τα προβλεπόμενα χωρίς ωστόσο να σημειωθεί εμπλοκή.

Σε σύγκριση με το μπαράζ παραβιάσεων άλλων ημερών από αεροπλάνα και ελικόπτερα της γείτονος, η σημερινή "επίσκεψη" ήταν κάτι σαν... "ημερήσια εκδρομή" -που τους την χάλασαν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας αναχαιτίζοντάς τους. Ωστόσο η Άγκυρα, συνεπής στις τυχοδιωκτικές της επιδιώξεις, δεν παρέλειψε να κάνει αισθητή και σήμερα την παρουσία της στην... λάθος πλευρά του Αιγαίου, περνώντας το "μήνυμα", ασχέτως αν λαμβάνει κάθε φορά την απάντηση της ελληνικής πλευράς. 

Το -ριψοκίνδυνο- παιχνίδι της Άγκυρας δεν παίζεται μόνο με αεροπλάνα αλλά και αγγελίες (NAVTEX) με τις οποίες δεσμεύει κατά το δοκούν περιοχές στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο (διαβάστε περισσότερα εδώ) προσδοκώντας μακροπρόθεσμα με αυτήν την τακτική την δημιουργία τετελεσμένων... Η ελληνική Υδρογραφική Υπηρεσία αντιδρά προειδοποιώντας -με άλλες NAVTEX- τους ναυτιλομένους για τις παράνομες ενέργειες της τουρκικής πλευράς, μέχρι την επόμενη φορά, που η Τουρκία θα ξεκινήσει νέο γύρο.      

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ