Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραδόθηκαν 12 διαμερίσματα για ΕΠΟΠ στην Λήμνο

27.02.2015 | 00:10
Εγκαίνια συγκροτήματος 12 διαμερισμάτων για Επαγγελματίες Οπλίτες εκ των οποίων τα 8 παραδόθηκαν άμεσα στους δικαιούχους στην Λήμνο.
Από τα 12 διαμερίσματα τα 2 είναι δύο υπνοδωματίων και καλύπτουν 75m2 έκαστο, ενώ τα υπόλοιπα 10 είναι στούντιο ενός ενιαίου χώρου επιφάνειας 35 m2 το καθένα.
 
Το έργο αποτέλεσε προϊόν μελέτης, επιστασίας και εκτέλεσης από προσωπικό του 88 Τάγματος Μηχανικού και εντάσσεται σε ένα ευρύ οικιστικό πρόγραμμα του Στρατού Ξηράς για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των στελεχών του και ειδικότερα στο πρόγραμμα μετατροπής και διαμόρφωσης υπαρχόντων ανενεργών κτιρίων σε λειτουργικά.
      
Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν σε 203.000 ευρώ και επιτεύχθηκε η ολοκλήρωση του με συνολική χρηματοδότηση 159.000 Ευρώ από πιστώσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Το κόστος κατασκευής ανά τετραγωνικό μέτρο ωφέλιμης επιφάνειας ανέρχεται στα 275 ευρώ αντί των 850 ευρώ που είναι μια ενδεικτική τιμή εργολαβικής ανάθεσης και κατασκευής, εξοικονομώντας προς όφελος της υπηρεσίας το ποσό των 330.000 ευρώ περίπου.

Στο συνολικό πρόγραμμα αξιοποίησης του Στρατοπέδου περιλαμβάνεται η δημιουργία άλλων 8 διαμερισμάτων με διαμόρφωση και μετατροπή υφισταμένων εγκαταλελειμμένων κτηρίων εκ των οποίων τα 3 έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 20 διαμερίσματα, καθώς και η δημιουργία στο στρατόπεδο διαφόρων χώρων αναψυχής.
 
Σε μια εποχή που κυριαρχείται από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, τέτοιου είδους  προσπάθειες είναι ένα σημαντικό όπλο στη διαχείριση με τον καλύτερο τρόπο των χρημάτων που διατίθενται για την ανακούφιση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ