Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραδόθηκε το πόρισμα για τη Χρυσή Αυγή στον Αβραμόπουλο - Τι λέει για εμπλοκή ΕΔ

27.09.2013 | 19:09
Δεν υπάρχουν ισχυρά στοιχεία, που να αποδεικνύουν μετά βεβαιότητας τη συμμετοχή εν ενεργεία στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων, σε παράνομες εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής.

Αυτό αναφέρει το Πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που παραδόθηκε πριν από λίγο στον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ο οποίος θα το παραδώσει στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.  

Όπως μετέδωσε ο συνάδελφος Χρήστος Καπούτσης στον 9.84 στο πόρισμα αναφέρεται ότι “η εκπαίδευση πολιτών σε στρατιωτικές ασκήσεις ή στη χρησιμοποίηση στρατιωτικού οπλισμού, συνιστά παράνομη ενέργεια.

Ωστόσο, δεν έχει αποκλειστεί εντελώς, η συμμετοχή κάποιου μεμονωμένου στελέχους. Γι' αυτό, σε κάποιες - ελάχιστες περιπτώσεις - οι έρευνες συνεχίζονται. Και εφόσον προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία, η περίπτωση αυτή, θα αντιμετωπιστεί, με τη δέουσα αυστηρότητα, από την Στρατιωτική ηγεσία.

Διευκρινίζεται ότι, οι Έρευνες των στρατιωτών αρχών, δεν αφορούν απόστρατους πρώην στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, διότι με αυτές τις περιπτώσεις ασχολείται επισταμένως η Τακτική  Δικαιοσύνη”.

Η ανακοίνωση:

«Δεν υπάρχει οποιαδήποτε εμπλοκή ή συμμετοχή εν ενεργεία στελεχών των ειδικών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων σε εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής».
Αυτό προκύπτει από το πόρισμα έρευνας που διετάχθη την περασμένη Κυριακή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, η οποία διενεργήθη από τα Γενικά Επιτελεία των Κλαδών, και το οποίο παρέλαβε απόψε από τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.
Για τα αποτελέσματα της έρευνας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.


  Διαβάστε ακόμη:

Απαγορεύθηκε η συγκέντρωση των εφέδρων στο Σύνταγμα


Τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν χρειάζονται προστάτες

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ