Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κι άλλες παραιτήσεις στο τουρκικό Ναυτικό

14.10.2013 | 10:45
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Εικόνα διάλυσης στο τουρκικό πολεμικό Ναυτικό καθώς παραιτούνται οι εναπομείναντες αξιωματικοί λόγω των αποφάσεων της δίκης της Βαριοπούλας όπου επικυρώθηκαν οι ποινές εναντίον των αξιωματικών του τουρκικού Ναυτικού.
Η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet αποκαλύπτει το θέμα με πρωτοσέλιδο τίτλο « σεισμός παραιτήσεων στο Ναυτικό». Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ο Β’ αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού αντιναύαρχος Ατίλλα Κεζέκ, παραιτήθηκε από το Σώμα για να συμπαρασταθεί στους έγκλειστους αξιωματικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες στην παραίτηση του αναφέρει πως « η θέση όλων μας βρίσκεται δίπλα στους καταδικασθέντες συναδέλφους μας».
Πληροφορίες αναφέρουν πως άλλοι 5-6 ναύαρχοι έχουν παραιτηθεί όμως δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα τους. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως έχει ήδη παραιτηθεί ο αρχηγός των τεχνικών υπηρεσιών του Στόλου υποναύαρχος Σαμί Όργκιουτς
Τον Ιανουάριο του 2013 είχε υποβάλλει την παραίτηση του ο αρχηγός του τουρκικού Στόλου Νουσρέτ Γκιουνέρ. Ο Γκιουνέρ είχε ήδη υποβάλλει την αίτηση παραίτησης του από τον περασμένο Νοέμβριο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δεκάδες συλλήψεις αξιωματικών του Ναυτικού ως μέλη της Εργκενεκόν ή ως πράκτορες και στην επιστολή παραίτησης του είχε γράψει πως « οι φίλοι μας συλλαμβάνονται και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι και σα να μην φτάνει αυτό, βοηθάμε και στις συλλήψεις». Ο Β’αρχηγός του στόλου Βεϊσέλ Κιοσέλε, είχε αποστρατευθεί καθώς κατηγορείται από τουρκικό δικαστήριο με δράση σε κύκλωμα πρακτόρων!
Στο Τουρκικό Ναυτικό 12 εν ενεργεία ναύαρχοι έχουν συλληφθεί και δικάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Φυλακισμένος ένας στους πέντε τούρκους στρατηγούς!

Με τα "τσικό" απέμεινε το τουρκικό Ναυτικό


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ