Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραίτηση Μεϊμάρη: Από τις 5 Οκτωβρίου είχε υποβληθεί -Ποιοι οι λόγοι της απόφασης;

13.10.2015 | 20:45
Από τις 5 Οκτωβρίου είχε υποβάλλει την παραίτησή του ο Αντιστράτηγος Μενέλαος Μεϊμάρης. Ο πρώην πλέον ΑΣΔΕΝάρχης ήταν αποφασισμένος και δεν άλλαξε άποψη παρά το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία δεν επιθυμούσε την “απώλειά” του. Από την ώρα που έγινε γνωστή η παραίτηση Μεϊμάρη άπαντες προσπαθούν να λύσουν το “μυστήριο” της απόφασης του Αντιστράτηγου, ο οποίος είχε διατελέσει επικεφαλής της ομάδας των αδιάφθορων που είχε δημιουργήσει ο Πάνος Καμμένος ,μόλις ανέλαβε για πρώτη φορά την ευθύνη του ΥΠΕΘΑ. Η εισήγηση για να αναλάβει ο κ.Μεϊμάρης είχε γίνει από τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος.

Τα δεδομένα που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει είναι ότι ο Αντιστράτηγος Μεϊμάρης υπήρξε άριστος και ικανότατος αξιωματικός καθ΄ όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εντιμότητά του. Αντιθέτως κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό το χαρακτηριστικό του να του…κόστισε. Το μικρό διάστημα που ο Μεϊμάρης ήταν επικεφαλής των αδιάφθορων έγινε ουσιαστική δουλειά και προέκυψαν πολλά ενδιαφέροντα για εξοπλιστικά του παρελθόντος. Ο Αντιστράτηγος Μεϊμάρης είναι από τους αξιωματικούς που στο παρελθόν ,την εποχή που γινόταν …πάρτυ είχε αντιταχθεί σε αγορές εκ των προτέρων αποτυχημένες. Όπως στην αγορά των TPQ 37 και των πυροβόλων ZUZANA.

Τα στοιχεία που προέκυψαν από την μικρή θητεία του ως “αρχι-αδιάφθορος” είναι στην διάθεση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας προς αξιοποίηση.

Η άλλη εξήγηση που δίνουν κάποιοι για την απόφαση παραίτησης έχει να κάνει με την μετακίνησή του από τη θέση του διοικητη ΑΣΔΕΝ στην θέση του Α’ Υπαρχηγού ΓΕΣ,χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος και χωρίς να έχει περάσει ικανό διάστημα για να ολοκληρώσει κάποιο έργο στην ΑΣΔΕΝ.

Την απάντηση βέβαια για τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση αν και πολλοί θεωρούσαν ότι θα μπορούσε να φθάσει μέχρι και στη θέση του Α/ΓΕΣ μόνο ο ίδιος μπορεί να την δώσει αν και όποτε θελήσει. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ