Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραιτήθηκαν 110 τούρκοι πιλότοι μαχητικών;

06.02.2013 | 19:25
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σοκ στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία, καθώς οργιάζουν οι φήμες για παραίτηση 110 πιλότων μαχητικών αεροσκαφών τον τελευταίο μήνα. Αν αληθεύουν οι φήμες αυτές τότε οι γείτονες μας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα αξιόμαχου προσωπικού.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, του Ρεπομπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ουμούτ Οράν, με επερώτηση που κατέθεσε στο Κοινοβούλιο ρωτα τον Ερντογάν
  • « Αληθεύουν οι φήμες πως τον τελευταίο μήνα έχουν παραιτηθεί 110 πιλότοι της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας; Ποιοι είναι οι αριθμοί στις βάσεις των F-16 και των F-4».
  • “Είναι αληθινές οι φήμες πως οι 110 παραιτήσεις αντιστοιχούν στο 15% των πιλότων μας και αυτό δημιουργεί ζήτημα στην αξιοποίηση όλου του στόλου αεροσκαφών σε έκτακτες περιπτώσεις;»
  • « Μαζί με τον Μπιλγκίν Μπαλανλί έχουν συλληφθεί 17 αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι είχαν δηλώσει πως «σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν πιλότοι να πετούν τα αεροσκάφη μας. Ποια μέτρα λάβατε για να μην συμβεί αυτό;”
Μέχρι στιγμής δεν έχουν απατηθεί τα ερωτήματα και το Γενικό Επιτελείο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση. Στην Τουρκία πιστεύουν πως η σιωπή αυτή είναι η επιβεβαίωση των φημών.

Οι παραιτήσεις θεωρείται πως είναι η αντίδραση των πιλότων στις συλλήψεις των συναδέλφων τους με τις κατηγορίες συμμετοχής τους σε παρακρατικές οργανώσεις όπως η Εργκενεκόν κτλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φήμες για άλλες 5 παραιτήσεις απο το τουρκικό Ναυτικό

Φυλακισμένος ένας στους πέντε τούρκους στρατηγούς!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ