Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Παραιτήθηκε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

14.02.2017 | 08:49
Ο Μάικλ Φλιν, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ παραιτήθηκε μετά το ζήτημα που προέκυψε αναφορικά με τις επαφές που είχε με Ρώσους αξιωματούχους, πριν από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Τραμπ, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Ο συνταξιούχος στρατηγός, Κιθ Κέλογκ, που έχει ηγετική θέση στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, θα ασκεί προσωρινά και τα καθήκοντα του συμβούλου εθνικής ασφάλειας. 

Αμερικανικά μέσα αναφέρουν ότι ο Σύμβουλος είχε παραπλανήσει τον αντιπρόεδρο Mike Pence και άλλους ανώτατους αξιωματούχους σχετικά με τις συνομιλίες που είχε με τον Αμερικανό πρέσβη στη Ρωσία. 

Ο ίδιος ο Φλίν αναφέρει ότι είχε δώσει μη ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετιικά με την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρέσβη τον περασμένο Δεκέμβριο, μέρες πριν την ορκωμοσία του Τραμπ. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνομιλίας ο Φλίν φαίνεται ότι είχε μιλήσει σχετικά με κάποιες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Ο ίδιος πάντως είχε αρνηθεί ότι ήρθε σε επικοινωνία με τον πρέσβη  Sergey I. Kislyak, ενώ ο Αντιπρόεδρος Mike Pence το επιβεβαίωσε δημόσια κατα τη διάρκεια συνέντευξης πρόσφατα. 

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ,New York Times

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ