Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραμένουν κρατούμενοι οι Έλληνες στρατιωτικοί μέχρι το τέλος Μαρτίου

15.03.2018 | 08:21
Μήνα θα «κλείσουν» στις φυλακές της Αδριανούπολης οι Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι συνελήφθησαν στις Καστανιές την 1η Μαρτίου.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ. θα συμπληρώσουν μήνα γιατί oυσιαστικές εξελίξεις στην υπόθεση του υπολοχαγού Αγγέλου Μητρετώδη, και του λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη, αναμένονται από τις 30 Μαρτίου, οπότε έχει οριστεί συνάντηση μεταξύ των συνηγόρων τους και του τούρκου δικαστή. Κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών θα τεθεί το θέμα της προφυλάκισης των ελλήνων στρατιωτικών

Σύλληψη Ελλήνων στρατιωτικών: "Καθαρά" κινητά βγάζει ο έλεγχος και στα διαγραμμένα αρχεία


Σε αναμμένα “κάρβουνα” κάθονται οι τουρκικές αρχές καθώς από τον έλεγχο τόσο στα αποθηκευμένα δεδομένα αλλά και στα διεγραμμένα αρχεία των τριών κινητών των δυο δεν προκύπτει κάνενα επιβαρυντικό στοιχείο σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert. Δεν δεν μπορούν να “δέσουν” με κανέναν τρόπο την κατηγορία της κατασκοπείας ή οποιαδήποτε άλλη θα τους επέτρεπε και να παίξουν πάνω σε στέρεες βάσεις το παχινίδι των καθυστερήσεων.

Κάπως έτσι μπορεί να εξηγείται η σιγήν ιχθύος που τηρούν τα συνήθως αλλαλάζοντα τουρκικά μέσα για την έρευνα στα κινητά τηλέφωνα. Ταυτόχρονα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία το έργο του έλληνα τεχνικού εμπειρογνώμονα που βρίσκεται στην Τουρκία ο οποίος θα έχει πρόσβαση στις συσκευές των δυο στρατιωτικών και με την εξειδίκευση του θα μπορέσει να διαπιστώσει τα πάντα.

Επιπλέον, συνεχίζονται οι ενέργειες στο παρασκήνιο για να ενταθούν οι πιέσεις προς την Τουρκία ώστε να αλλάξει τροπάριο στο ζήτημα των δυο στελεχών του στρατού ξηράς και να σταματήσει την αβάσιμη αναβάθμιση ενός απλού μεθοριακού επεισοδίου.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ