Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Παράπτωμα" και η... κοπή πίτας στρατιωτικών κατά το ΓΕΕΘΑ;

21.02.2014 | 11:32
Ούτε πρωτοχρονιάτικη πίτα δεν επιτρέπεται να κόψουν οι Ενώσεις Στρατιωτικών . Ο διωγμός νόμιμων με τη βούλα της Δικαιοσύνης Ενώσεων καταντάει κωμικός.
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου ζήτησε να της δοθεί η αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών για να κόψει την πίτα της. Και τις δύο φορές που έθεσε το ζήτημα έλαβε αρνητικές απαντήσεις!

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα η Λέσχη έχει διατεθεί για τον ίδιο λόγο στους:

(1) Ερυθρό Σταυρό.
             
2) Σύλλογος Πολιτικών Υπαλλήλων ΥΕΘΑ ΠΕ Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.
             
(3) Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών.
             
(4) Ένωση Αποστράτων Στρατιωτικών
          
(5) Σύλλογο Αερομοντελιστών Ιωαννίνων

Όπως ορθότατα επισημαίνει η Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ τα μέλη της -για όσους το ξεχνούν- “είναι στρατιωτικοί οι οποίοι, όπως και όλοι οι στρατιωτικοί, με κρατήσεις στους μισθούς τους συντηρούν τις Λ.Α.Φ.
          
Με την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης στην Λ.Α.Φ.Ι. θα υπήρχε και επιπλέον οικονομικό όφελος (στη Λ.Α.Φ.Ι.) λόγω κατανάλωσης ειδών τα οποία αυτή παρέχει.
   
Το Δ.Σ της Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ, ως μοναδικό νόμιμο σωματείο Στρατιωτικών της Ηπείρου το οποίο απαριθμεί εκατοντάδες μέλη και συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω αποφάσισε τα εξής:

      α. Να μην προβεί στην εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας γιατί τα Στρατιωτικά Καταστήματα (Στρατιωτικά Πρατήρια και Στρατιωτικές Λέσχες) παρέχουν υπηρεσίες σε στρατιωτικούς και όχι μόνο και διότι η τυχόν πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης σε άλλο δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο θα δημιουργούσε αρνητική διάθεση στα μέλη μας απ’ την στιγμή που στην Φρουρά υπάρχει η Λ.Α.Φ.Ι. η οποία έχει ήδη διατεθεί σε ενώσεις και συλλόγους της πόλης, που πέραν τέτοιων εκδηλώσεων, δεν την χρησιμοποιούν και δεν την ενισχύουν όπως οι στρατιωτικοί.

           β. Να θέσει το θέμα στην Γενική Συνέλευση των μελών μας την 09 Μαρ 14 και σε συνεργασία με τον νομικό μας σύμβουλο θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες ώστε να προστατευτεί η Ένωσή μας”.

Έχουμε πολλές φορές επισημάνει ότι αυτή η “κόντρα” που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΓΕΕΘΑ και Ενώσεων μόνο καλό δεν κάνει. Από τη μία το ΓΕΕΘΑ εγκαλεί δεκάδες στρατιωτικούς για ανύπαρκτα παραπτώματα και από την άλλη οι ο ΣΥΣΜΕΔ έχει κάνει μήνυση στον Α/ΓΕΕΘΑ για παράβαση καθήκοντος.



 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ