Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παράταση κυρώσεων στη Ρωσία θέλουν οι δυτικοί!

22.11.2015 | 13:54


Τα παράδοξα της Δύσης. Από τη δεν αποκλείει να συνεργαστεί ακόμη και στρατιωτικά με τη Ρωσία για το θέμα του ISIS και από την άλλη συνεχίζει τις κυρώσεις εναντίον της.

Οι ηγέτες των χωρών της Δύσης, σε συνάντηση τους στο περιθώριο της συνόδου του G20, συμφώνησαν να επεκτείνουν κατά έξι μήνες - έως τον Ιούλιο του 2016 - τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, δήλωσε στο Reuters ανώτερος Ευρωπαίος διπλωμάτης.
Η απόφαση ελήφθη παρά τις αυξανόμενες εκκλήσεις για μια επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία και τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον διττό στόχο να υπάρξει στενότερη συνεργασία στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και να εξευρεθεί μια λύση στις προσπάθειες διευθέτησης της κρίσης στη Συρία.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράντ Φαμπιούς - που εκπροσωπούσε τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στη σύνοδο – συμμετείχαν στη σύντομη συνάντηση έλαβε χώρα λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνόδου, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Άγκυρα.
Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο διπλωμάτη, οι ηγέτες κατέληξαν πως είναι σημαντικό να διατηρήσουν την πίεση προς τη Ρωσία, εν όψει της προγραμματισμένης διεξαγωγής εκλογών στην ανατολική Ουκρανία.
«Οι εκλογές στην Ουκρανία είναι μια δύσκολη υπόθεση. Έχουμε μόνο μια ευκαιρία να πάρουμε αυτό που θέλουμε αν χρησιμοποιήσουμε το χαρτί των κυρώσεων. Οι οικονομικές κυρώσεις χρειάζεται να διατηρηθούν μέχρι τέλους», τόνισε ο διπλωμάτης, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, καθώς οι συζητήσεις για τη συμφωνία ήταν εμπιστευτικές.
Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία πέρυσι, μετά την αποπομπή του φιλορώσου πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, έπειτα από τη λαϊκή εξέγερση εναντίον του και υπέρ της σύναψης στενότερων οικονομικών και πολιτικών σχέσεων με την Ε.Ε. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ