Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρέλαση 28η Οκτωβρίου: Tο πρόγραμμα των σημερινών εορτασμών

28.10.2018 | 09:30
 Τα βλέμματα είναι στραμμένα σήμερα στην Θεσσαλονίκη όπου θα κορυφωθούν οι τριήμεροι εορτασμοί με την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά στις 10.25 το πρωί στο ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού με κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Στην τελετή θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Κατά τη στιγμή της κατάθεσης θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η έναρξη της σιγής σημαίνεται με βολή από το Πυροβολείο των «Χιλίων Δέντρων», το ίδιο και η λήξη που συμπίπτει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στην τελετή κατάθεσης θα παρευρεθούν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και άλλοι αξιωματούχοι.

Στις 11.00 ο κ. Παυλόπουλος θα αφιχθεί στον χώρο της παρέλασης λαμβάνοντας την θέση του στην εξέδρα των επισήμων.

Στην παρέλαση ενώπιον της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας συμμετέχουν ανάπηροι πολέμου, τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με τα αντίστοιχα προγράμματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης θα ακολουθήσει αεροπορική επίδειξη από μαχητικό αεροσκάφος F 16 της Ομάδας «Ζευς».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ