Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρέλαση Αμερικανικών στρατευμάτων στα σύνορα Εσθονίας - Ρωσίας! ΦΩΤΟ

25.02.2015 | 14:00
Οχήματα του στρατού των ΗΠΑ και Βρετανοί στρατιώτες παρέλασαν στους δρόμους εσθονικής πόλης, μόλις 300 μέτρα από τα σύνορα της Εσθονίας με τη Ρωσία χθες, σε μια επίδειξη ενότητας της Δυσης ενάντια στην απειλή της Μόσχας.

Θωρακισμένα οχήματα του Στρατού των ΗΠΑ και βρετανικά στρατεύματα έλαβαν μέρος επίσημα σε μια στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Εσθονίας, αλλά η επιλογή χώρας ήταν σίγουρα βαθιά συμβολική, γράφει η Telegraph.Όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα Telegraph η πόλη Νάρβα βρίσκεται στο ανατολικότερο τμήμα της Εσθονίας, όπου τα σύνορα της χώρας ειναι λίγο πριν τη Ρωσία, και έχει αναφερθεί ως πιθανός στόχος για το Κρεμλίνο, εαν δηλαδη η Ρωσία στρέψει την προσοχή της από την Ουκρανία προς τις χώρες της Βαλτικής.
Η πλειοψηφία των 60.000 κατοίκων της πόλης εχουν ρωσική καταγωγή..

 Η ΝΑΤΟϊκή παρέλαση γίνεται καθώς οι Ρώσοι αυτονομιστές συνεχίζουν να μάχονται έναντι των κυβερνητικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία, με φόβους οτι η ένταση θα κλιμακωθεί με μια επίθεση κατά της στρατηγικής σημασίας παράκτια πόλη της Μαριούπολης.

“Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι αν δεν υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας, κανείς άλλος δεν θα το κάνει” δήλωσε στην εφημερίδα κατα την διάρκεια της παρέλασης ο Στρατηγός Riho Teras.
"Τα γεγονότα στην Ουκρανία που έχουν συγκλονίσει το παγκόσμιο αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι εμείς οι ίδιοι πρέπει να διατηρήσουμε την ασφάλεια", πρόσθεσε.

Περίπου 100 στρατεύματα της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας παρέλασαν στο χιόνι μαζί με περίπου 1.300 εσθονούς στρατιώτες για να σηματοδοτήσουν την ανεξαρτησία της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας.

Η Εσθονία, μαζί με τη Λετονία και τη Λιθουανία, εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ το 2004, ενάντια στις "επιθυμίες" της Μόσχας.

Ο φόβος οτι θα ενταχθεί και η Ουκρανία στη στρατιωτική συμμαχία της Δύσης φέρεται να ειναι ο λόγος που η Ρωσία "συμμετέχει" στην Ουκρανική κρίση, αλλα και στην περσινή προσάρτηση της Κριμαίας.

Χθες η Λιθουανία ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία φέτος καθώς μεγαλώνουν οι ανησυχίες γύρω από την επιθετική στάση της Ρωσίας.

Πηγή - Telegraph
Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ