Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρέλαση στην Μελβούρνη υπό το βλέμμα Γεροντόπουλου

27.03.2014 | 22:29
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Αυστραλία, παρακολούθησε την παρέλαση των ομογενών για την Εθνική επέτειο του 1821 και είχε σειρά επαφών με συλλόγους και σωματεία της Μελβούρνης. Ο κ.Γεροντόπουλος παρέστη στην δοξολογία η οποία τελέστηκε στον Αρχιεπισκοπικό Ναό Αγίου Ευσταθίου και στη συνέχεια παρακολούθησε στο Μνημείο Πεσόντων την παρέλαση ελληνικών σχολείων και συλλόγων της πόλης.
Παρουσία του Πρωθυπουργού της Πολιτείας της Βικτωρίας κ.Denis Napthine, της κ.Helen Kroger, εκπροσώπου του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας κ.Tony Abdott, του κ.Daniel Andrews, αρχηγού της πολιτειακής αντιπολίτευσης, ομογενών πολιτειακών- ομοσπονδιακών βουλευτών, γερουσιαστών, αλλά και εκπροσώπων τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και χιλιάδων συμπατριωτών μας, ο κ.Γεροντόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνηνείο Πεσόντων της αυστραλιανής πόλης και στη συνέχεια εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.
Μεταξύ άλλων τόνισε: "Η επανάσταση του 1821 στάθηκε το πιο σημαντικό γεγονός της εποχής της και παράλληλα, μεγάλη πρόκληση για εμάς τους σύγχρονους Έλληνες, γιατί απέδειξε ότι ο αγώνας και η ισχυρή θέληση ενός λαού, μπορούν να αλλάξουν την ιστορική του μοίρα. Ελεύθεροι εμείς σήμερα, χάρις στις μακροχρόνιες θυσίες των προγόνων μας, αγωνιζόμαστε σε άλλους στίβους. Πρέπει όμως να διατηρούμε την ιστορική μας μνήμη και να αποτίουμε τον πρέποντα σεβασμό και την τιμή σε όσους αρμόζει. Κάτι που εσείς, οι Έλληνες της διασποράς γνωρίζετε να κάνετε καλύτερα από όλους και περίτρανα αποδείξατε ακόμη μια φορά, με την σημερινή μεγαλειώδη παρέλαση εδώ στην Μελβούρνη, αλλά και την ευαισθησία και αγάπη σας για την πατρίδα μας. Μας κάνετε περήφανους με την παρουσία, την προκοπή σας σε όλους τους τομείς και είστε η καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα, εδώ στην μακρινή και φίλη χώρα Αυστραλία".


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ