Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρέμβαση Εισαγγελέα για την υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία

16.11.2017 | 15:03
Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού (300.000 βλήματα τύπου 105 mm) από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία, διατάχθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου παρήγγειλε έρευνα στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα και σε καταφατική περίπτωση να δρομολογηθούν τα δέοντα.

Ακόμη, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην κυρία Τουλουπάκη σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι συζητήσεις και η συμφωνία για την πώληση του συγκεκριμένου στρατιωτικού υλικού και στον ρόλο που διαδραμάτισε συγκεκριμένος μεσάζοντας.

Πυρομαχικά: Το «πρώτο αίμα» Καμμένου-Κικίλια στη Βουλή

Στα «χαρακώματα» της Βουλής για την πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία μπαίνουν τη Δευτέρα Πάνος Καμμένος και Βασίλης Κικίλιας, που θα έχουν την πρώτη τους κοινοβουλευτική σύγκρουση μετά την ανάληψη από τον τελευταίο, του τομέα Άμυνας της ΝΔ.

Την συζήτηση προκάλεσε η επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν ο Βασίλης Κικίλιας, με τον αναπληρωτή τομεάρχη Αναστάσιο Δημοσχάκη και τους βουλευτές του κόμματος που μετέχουν στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Όπως είχε γράψει το onalert ζητούν από τον Πάνο Καμμένο, απαντήσεις σε 12 ερωτήματα, χαρακτηρίζοντας «ανεπαρκή την απάντηση που είχε διαβιβαστεί στη Βουλή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στην ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που είχαν καταθέσει οι κ.κ. Κικίλιας-Δημοσχάκης»


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ