Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρίσι: Τριμερής συνάντηση Γαλλίας,Γερμανίας και Ρωσίας

15.09.2014 | 18:41
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας συναντώνται σήμερα στο Παρίσι για να συζητήσουν την κρίση στην Ουκρανία, έγινε γνωστό από γαλλικές και γερμανικές διπλωματικές πηγές.

Η συνάντηση πραγματοποιείται αμέσως έπειτα από μια διάσκεψη στο Παρίσι για την αντιμετώπιση της εξέγερσης του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, μια συνάντηση στην οποία πήραν μέρος υπουργοί από 26 χώρες και τρεις διεθνείς οργανισμούς.

Ο Ρώσος Σεργκέι Λαβρόφ, ο Γερμανός Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και ο Γάλλος Λοράν Φαμπιούς, οι οποίοι ήταν και οι τρεις παρόντες στη διεθνή διάσκεψη για το Ιράκ, επωφελήθηκαν της ευκαιρίας για να συναντηθούν και να συζητήσουν για την Ουκρανία.

Ο Μάρτιν Σάφερ, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, έκανε ιδιαίτερα λόγο γι' αυτή την "τριμερή συνάντηση", η οποία σημειώνεται σ' ένα υπόβαθρό σχεδόν καθημερινών παραβιάσεων της κατάπαυσης του πυρός της 5ης Σεπτεμβρίου ανάμεσα στο Κίεβο και τους φιλορώσους αυτονομιστές για να μπει τέλος σε πέντε μήνες συγκρούσεων που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 2.700 ανθρώπους.

Μια άλλη κρίσιμη συνάντηση, αυτή τη φορά για το θέμα της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου στην ΕΕ, αναβλήθηκε λόγω φόρτου εργασίας του Ρώσου Υπουργού Ενέργειας!

Οι τριμερείς συνομιλίες ανάμεσα στη Ρωσία, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ουκρανία με στόχο την επίλυση της διένεξης για το φυσικό αέριο δεν θα πραγματοποιηθούν στις 20 Σεπτεμβρίου, όπως είχε προταθεί νωρίτερα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας.

"Πρέπει να συμφωνηθεί μια άλλη ημερομηνία", δήλωσε η εκπρόσωπος, επικαλούμενη το φόρτο εργασίας του ρώσου υπουργού Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.

Η Ρωσία σταμάτησε στα μέσα Ιουνίου τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ουκρανία, η οποία αρνείται την αύξηση των τιμών που επιβλήθηκε από την Gazprom μετά την άνοδο στην εξουσία φιλοδυτικών ηγετών και η οποία έχει συσσωρεύσει, σύμφωνα με τον Νόβακ, απλήρωτα ποσά ύψους 5,3 δισεκ. δολαρίων. Η διένεξη αυτή μπορεί να επηρεάσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μεγάλο μέρος των οποίων διέρχεται από την Ουκρανία, αν η χώρα αυτή αποφασίσει να κρατήσει ένα μέρος αυτό το χειμώνα για να αντιμετωπίσει την έλλειψη. Η ΕΕ εξαρτάται κατά 30% από τη Ρωσία για τις προμήθειές της σε φυσικό αέριο, οι μισές από τις οποίες διέρχονται από την Ουκρανία.

Η Μόσχα θωρακίζει την οικονομία της έναντι στις διεθνείς κυρώσεις...αρμέγοντας τα συνταξιοδοτικά ταμεία!

Η Μόσχα θα δημιουργήσει ταμείο ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ρουβλίων το 2015 για να βοηθήσει εταιρίες που πλήττονται από τις κυρώσεις. Οι δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Μόσχας για την εμπλοκή της στην ουκρανική κρίση έχουν περιορίσει την πρόσβαση σε ξένα κεφάλαια των μεγαλύτερων ρωσικών τραπεζών και των πετρελαϊκών εταιριών. Ορισμένες εταιρίες έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να τις βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης αυτής, μεταξύ τους η πετρελαϊκή Rosneft που δηλώνει ότι χρειάζεται οικονομική βοήθεια 1,5 τρισεκατομμυρίου ρουβλίων (39,70 δισεκατομμύρια δολάρια).

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών θα δημιουργήσει ταμείο ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ρουβλίων το 2015 από χρήματα που προορίζονταν για το Συνταξιοδοτικό Ταμείο και από ποσά του φετινού προϋπολογισμού που δεν χρησιμοποιήθηκαν, ώστε να βοηθηθούν εταιρίες που πλήττονται από τις κυρώσεις, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα τον υπουργό Οικονομικών Αντον Σιλουάνοφ. Ο Σιλουάνοφ δήλωσε ότι η απόφαση να σταματήσει η μεταφορά χρημάτων στο Συνταξιοδοτικό Ταμείο θα ενισχύσει τον προϋπολογισμό κατά επιπλέον 309 δισ. ρούβλια (8,18 δισ. δολάρια).  Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που η Μόσχα έχει σταματήσει τη μεταφορά πόρων από τον προϋπολογισμό στο Συνταξιοδοτικό Ταμείο, το οποίο παρέχει επιδόματα σε συνταξιούχους, ορισμένους ανάπηρους και σε φτωχές οικογένειες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Rapid Trident: Άσκηση ΝΑΤΟ στην Ουκρανία - ΦΩΤΟ

Ουκρανία: Μέλη του NATO παραδίδουν όπλα στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις

Σε συμπληγάδες η ρώσικη οικονομία - Πως θα αντιδράσει ο Πούτιν; 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ