Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017: Εικόνες πολέμου από την τελική φάση της άσκησης στον Έβρο

08.10.2017 | 17:33
Πρώτη δημοσίευση: 2017-10-08 12:01:02
Τελευταία ενημέρωση: 2017-10-08 17:33:02Η άσκηση Παρμενίων 2017, πρόκειται Εθνική διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία ξεκίνησε στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 και ολοκληρώθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2017 στο πεδίο βολής ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ στον Έβρο. 

Πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται κάθε χρόνο από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.

Η άσκηση διεξάγεται σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετείχαν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ: Μια ματιά στην τελική φάση της άσκησης που διεξάγεται στον Έβρο - ΒΙΝΤΕΟ


Ποιος ο σκοπός της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017

α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.

β. Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.

γ. Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους.

δ. Η ενεργοποίηση του συστήματος χειρισμού κρίσεων και η εφαρμογή σχεδίων στην οργάνωση και λειτουργία υπηρεσιών Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

Γιατί ήχησαν οι σειρήνες πολέμου κατά την διάρκεια της άσκησης Παρμενίων

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης «Παρμενίων 2017», την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, «ήχησαν οι σειρήνες πολέμου», καθώς πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την Επικράτεια.

Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό, πραγματοποιείται κάθε χρόνο και δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Σημειώνεται ότι στη χώρα μας υπάρχουν εγκατεστημένες συνολικά περίπου 1.700 σειρήνες συναγερμού στα αστικά κέντρα και σε ακριτικές περιοχές, ενώ υπεύθυνος φορέας για τη λειτουργία τους είναι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε συνεργασία με την ΠΣΕΑ (Πολιτική Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών).

Παρακάτω μπορείτε να δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την τελική φάση της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ :


 
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ