Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΣ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις για τον Άγιο Παΐσιο - ΦΩΤΟ

12.07.2018 | 20:11
Την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Παΐσιο, προστάτη του Όπλου των Διαβιβάσεων, στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, τον τόπο στον οποίο ο Άγιος έζησε 31 χρόνια.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν τοπικές και θρησκευτικές αρχές, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου, τιμώντας έτσι τον Άγιο, που με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, στις 12 Ιουλίου 2017, ανακηρύχτηκε προστάτης του Όπλου των Διαβιβάσεων, λόγω της ειδικότητας του Αγίου ως Διαβιβαστή, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας.

Μάλιστα, ο Άγιος, φέροντας ως παράδειγμα την, κατά τη στρατιωτική του θητεία, ιδιότητα αυτή, απαντούσε σε όσους αμφισβητούσαν τη χρησιμότητα της μοναχικής ζωής, ότι οι μοναχοί είναι «ασυρματιστές του Θεού», εννοώντας την θερμή τους προσευχή και την έγνοια τους για την υπόλοιπη ανθρωπότητα.

Έκτοτε αποκαλείται και ο ίδιος «ασυρματιστής του Θεού».

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:Άγημα στρατιωτών μπροστά από τον χώρο της εκδήλωσης.Χαιρετισμός αγήματος στρατιωτών.Ο ΑΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για τον Άγιο.Ο ΑΓΕΣ τιμά με την παρουσία του την μνήμη του Αγίου Παϊσίου.Ο ΑΓΕΣ προσέρχεται στον χώρο της εκδήλωσης.

Χαιρετισμός του ΑΓΕΣ σε στελέχη του πυροβολικού.Ο Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής επιθεωρεί άγημα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ