Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΣΟΚ τσακώνεται με ΣΥΡΙΖΑ για την "προστασία" του NATO

09.09.2014 | 00:06
Θέμα ασφαλείας για την Ελλάδα εξαιτίας της πολιτικής της Άγκυρας εγείρει το ΠΑΣΟΚ  στην περίπτωση που περνούσε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.
Αυτό προκύπτει  από ανακοίνωση του  Τομέα Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Δρίτσα για αποχώρηση της Ελλάδος από το ΝΑΤΟ,  το κείμενο της οποίας είναι το εξής:
 
<<Πριν λίγες μέρες ο κύριος Δρίτσας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής όπου συζητούνταν νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας εξέφρασε την επιθυμία του για αποχώρηση της Ελλάδος από το ΝΑΤΟ. 

Η φράση του αυτολεξεί ήταν  «Να φύγουμε. Το λέει το Συνέδριό μας με επίσημη απόφαση».
 
Προέτρεψε δηλαδή την Ελλάδα να μετατρέψει αυτοβούλως εν μια νυκτί γειτονικές χώρες όπως η Τουρκία η οποία και διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό μετά τις ΗΠΑ σε μέλη αντίπαλου αμυντικού μηχανισμού με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ασφάλεια της χώρας και μάλιστα σε περιόδους όπως αυτήν που διανύουμε με πλείστες συγκρούσεις και ανοιχτά μέτωπα στη γειτονιά μας. 
 
Σήμερα ο κύριος Βίτσας σε δηλώσεις στου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ είπε ότι «εμείς δεν έχουμε πει ότι θα φύγουμε μόνοι μας από το NATO, αυτό που έχουμε πει είναι να παλέψουμε να διαλυθεί το NATO από μόνο του». 
Πόση ανευθυνότητα μπορεί να χωρέσει πια η χώρα μας από ένα κόμμα που προσδοκά να κυβερνήσει τον τόπο;>> 

Από την άλλη -  να ρωτήσουμε εμείς - το ΝΑΤΟ μας έχει προστατεύσει μέχρι τώρα, στο βαθμό που πρέπει και επιβάλλει το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς κανονισμοί, έναντι διεκδικήσεων που εγείρει η Τουρκία ή έναντι των απειλών  που εκτοξεύει κατά της Ελλάδας, ενός κράτους μέλους της Συμμαχίας;

Διαβάστε ακόμη:


Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας ζητά από την "διπρόσωπη" Τουρκία να συμπαραταχθεί ενατίον του ISIL


Ο ελληνικός "ρόλος κλειδί" για τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς κατά τζιχαντιστών


Το Ισλαμικό Κράτος βγάζει εκατομμύρια διακινώντας αρχαιότητες μέσω Τουρκίας! 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ