Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πατίτσας - Χρουσαλά: Σε ποιο ιστορικό πλοίο φωτογραφήθηκαν μετά από το Αβέρωφ

04.06.2014 | 00:23
Μετά το γαμήλιο πάρτυ στο Θωρηκτό Αβέρωφ κάθε εμφάνιση του ζεύγους Λέων Πατίτσα και Μαριέττας Χρουσαλά …σε κατάστρωμα ιστορικού πλοίου τραβά τα φωτογραφικά φλας. Το ζευγάρι βρέθηκε στο πλοίο μουσείο Hellas Liberty ,ένα από τα 100 που “δάνεισαν” οι αμερικανοί στους Έλληνες εφοπλιστές μετά από τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο ώστε να βοηθήσουν στην αναγέννησης της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας. Οι φωτογραφίες από τον Νίο Παναγιωτοπουλο.Αφορμή για την εμφάνισή τους εκεί ήταν η επίσκεψη του Διευθυντή Θεμάτων Εμπορικής Ναυτιλίας (Maritime administrator) του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ Paul Jaenichen, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας για να συμμετάσχει ως επίσημος προσκεκλημένος, στο ετήσιο σεμινάριο του ΝΑΤΟ για την Ποντοπόρο Ναυτιλία, που διοργανώνεται υπό την Αιγίδα του ΓΕΕΘΑ και συντονίζει το ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ.


 
Συναντηση με τον ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη.
 
Ο κ. Jaenichen, στο πλαίσιο της  συνάντησης  με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας  Θανάση Δαβάκη, επεσήμανε τη συμβολική αξία του Πλοίου-Μουσείου Hellas Liberty, το οποίο όπως ανέφερε οι ΗΠΑ θεωρούν διαχρονικό μνημείο Ελληνοαμερικανικής συνεργασίας, που συνέβαλε τα μέγιστα στη νικηφόρο έκβαση του Β Παγκοσμίου Πολέμου.
 
Ο κ. Δαβάκης επεσήμανε ότι ο δανεισμός των 100  Liberty σε Έλληνες εφοπλιστές, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτέλεσε τη βάση της αναγέννησης της ελληνικής ποντοπόρου  ναυτιλίας μετά την καταστροφή που αυτή είχε υποστεί, κυρίως στον Ατλαντικό. Η ενέργεια αυτή  τόνισε ο κ. Δαβάκης, βοήθησε την Ελλάδα, το ελληνικό Έθνος να σταθεί στα πόδια του και συνέβαλλε στο «Ελληνικό θαύμα»  μετά το σχέδιο Μάρσαλ.

Διαβάστε ακόμη:

Το πάρτυ στο Αβέρωφ τώρα...δικαιώνεται! Ο ΥΕΘΑ ...αποκαθιστά τον κυβερνήτη του Θωρηκτού! 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ