Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Patriot PAC-3 MSE: Η Γερμανία είναι ένα βήμα πριν την αγορά του πυραυλικού συστήματος

03.11.2018 | 17:10
Η αμερικανική κυβέρνηση ενέκρινε την ενσωμάτωση του συστήματος πυραύλων US Patriot PAC-3 MSE στο γερμανική πυραυλική άμυνα επόμενης γενιάς, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Μάικ Άντριους την Παρασκευή .

Το 2015 το Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι επέλεξε το σύστημα MEADS που αναπτύχθηκε από την Lockheed Martin Corp και τον Ευρωπαϊκό κατασκευαστή πυραύλων MBDA, αλλά χρειάστηκε να περάσουν κάποια χρόνια ώστε να αναπτυχθεί το ενσωματωμένο σύστημα αντιαεροπορικής πυραυλικής άμυνας, το οποίο ονομάζεται TLVS.

Εκπρόσωπος του Γερμανικού Υπουργείου Άμυνας δεν έχει παράσχει λεπτομέρειες, λέγοντας μόνο ότι και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να υπογράψουν μια συμφωνία.

"Υπάρχει νέα δυναμική. Και οι δύο πλευρές είναι σαφώς αφοσιωμένες στην επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος TLVS ", ανέφερε ανώνυμη πηγή στο Reuters.

Στα μέσα Αυγούστου, το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας ζήτησε από τον κορυφαίο κατασκευαστή όπλων των ΗΠΑ Lockheed και την ευρωπαϊκή MBDA να υποβάλουν μια δεύτερη λεπτομερέστερη πρόταση για την ανάπτυξη του "διαδόχου" του συστήματος πυραυλικής άμυνας Patriot.

Αυτό, ωστόσο, απαιτούσε από την κυβέρνηση της Αμερικής έγκριση για την ενσωμάτωση του πυραύλου PAC-3 MSE.

Το σύστημα MEADS αναπτύχθηκε με χρηματοδότηση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και την Ιταλία, ωστόσο, ο αμερικανικός στρατός σταμάτησε στη συνέχεια τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανία ελπίζει να συνάψει σύμβαση για το TLVS το 2019 και να χρησιμοποιήσει το σύστημα το 2025. Σύμφωνα με πηγές, το τελικό κόστος του συστήματος TLVS είναι πιθανόν να είναι μεγαλύτερο από 4 δισεκατομμύρια (4,56 δισεκατομμύρια δολάρια).

Πηγή: Sputnik 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ