Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά των Patriot στη Τουρκία

22.11.2012 | 18:15
 H  Ρένα Δούρου από το  ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,σχολίασε το χθεσινό αίτημα της Τουρκίας προς το ΝΑΤΟ για ανάπτυξη πυραύλων στα σύνορά της με τη Συρία.

Η Τουρκία ζήτησε χθες από το ΝΑΤΟ την ανάπτυξη πυραύλων Patriot στα σύνορά της με τη Συρία, αιτιολογώντας το αίτημά της ως αμυντική ανάγκη «χωρίς επιθετική πρόθεση». Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, υπογράμμισε ότι μια τέτοια ανάπτυξη θα «αυξήσει τις αμυντικές αεροπορικές ικανότητες προστασίας του πληθυσμού και του εδάφους της Τουρκίας» και θα συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της κρίσης στα νοτιοανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ».

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ταχθεί κατά της όποιας νατοϊκής επέμβασης δρομολογείται στη σπαρασσόμενη από την εμφύλια σύγκρουση Συρία. Να υπογραμμίσει την αντίθεσή της στην οιαδήποτε συμμετοχή σε στρατιωτική επέμβαση υπό νατοϊκή ομπρέλα, με δικαιολογία την επίδειξη αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών – μελών του οργανισμού. Τέλος οφείλει να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να παρέχει κανενός είδους διευκόλυνση προς την κατεύθυνση αυτή, η οποία δεν θα επιλύσει, αντιθέτως, θα επιτείνει σωρευτικά, το πρόβλημα. Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να στείλει σαφές μήνυμα κατά της όποιας επέμβασης, μεταμφιεσμένης σε «αμυντική ανάγκη», του ΝΑΤΟ στη Συρία – μια επέμβαση που θα προκαλέσει ανεξέλεγκτη διάχυση της κρίσης σε όλη την περιοχή.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ