Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πατριωτική διαπαιδαγώγηση στο Ρωσικό στρατό η "δικαίωση" του Κωσταράκου

18.08.2013 | 00:22
Δέχτηκε και αρνητική κριτική ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος με την εντολή να ψάλλουν τα αγήματα τον Εθνικό μας Ύμνο. Η "δικαίωση" έρχετει από τη Ρωσία!

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στην οποία συζητήθηκε και το θέμα της πατριωτικής διαπαιδαγώγησης του στρατεύματος, ο υπουργός Άμυνας   ζήτησε από τους διοικητές να καθιερώσουν τον καθημερινό πρωινό ψαλμό του εθνικού ύμνου. Όπως ανέφερε, ίσως αυτό να φαίνεται εκ πρώτης όψεως υπερβολικό, αλλά προέτρεψε όσους έχουν αντίθετη γνώμη για αυτή την πρόταση, να την εκφράσουν. Κατά πληροφορίες, η «καινοτομία» αυτή δεν θα επεκταθεί στους μόνιμους αξιωματικούς, αλλά οι διοικητές των διαφόρων στρατιωτικών Σωμάτων και Περιφερειών θα επωμιστούν προσωπικά την τήρηση της εντολής να τραγουδιέται ο εθνικός ύμνος από τους κληρωτούς.


Ο Σεργκέι Σοϊγκού ακόμα, επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός σύντομου εγχειρίδιου της ιστορίας του ρωσικού στρατού. Στο βιβλίο θα δοθεί έμφαση στις ιστορικές περιόδους κατά τις οποίες ο στρατός είχε ενεργό ρόλο. Επίσης, ο υπουργός ανέθεσε να καταρτιστεί ένας κατάλογος από βιβλία στρατιωτικού και πατριωτικού περιεχομένου, η ανάγνωση των οποίων θα είναι υποχρεωτική για τους φαντάρους. Απαίτησε δε, να ολοκληρωθεί μέσα στο έτος και η δημιουργία ενός κινηματογραφικού στούντιο στον τηλεοπτικό σταθμό του υπουργείου Άμυνας, στο οποίο θα γυρίζονται ταινίες καλλιτεχνικού χαρακτήρα και ντοκιμαντέρ. Παραρτήματα αυτού του στούντιο θα πρέπει να δημιουργηθούν σε διάφορες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ