Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παυλόπουλος προς Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ: Να συνεργαστούμε για να προστατεύσουμε τα Βαλκάνια

10.05.2017 | 14:19
Ελένη Παναγιώτου

Κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του στο πλαίσιο των εργασιών της 11ης Διαβαλκανικής Συνόδου σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων την σημασία της Ελλάδας στην περιοχή των Βαλκανίών.  

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ "ο χαιρετισμός δεν ειναι απλά συμβολικός, αυτά που θα σας πω ειναι πράγματα που εμείς οι Έλληνες πιστεύουμε βαθιά".

Οι συναντήσεις αυτες, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  "σηματοδοτούν την ειρηνή και την εθνική συνύπαρξη, να συνεργαστούμε όλοι για να εμπεδώσουμε την ειρήνη και να προτατεύσουμε τα Βαλκάνια" προσθέτοντας οτι "τα Βαλκάνια ειναι η γέφυρα της Ανατολής προς τη Δύση, γιατί για εμάς τους Έλληνες οι χώρες της βαλκανικής πρέπει να παραμένουν χώρες της Ευρώπης".  Δείχνοντας τις χώρες που δεν ειναι μέλη της ΕΕ δήλωσε οτι "Οι χώρες που δεν ειναι μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης πρέπει να προχωρήσουν τον Ευρωπαϊκό τους δρόμο", τονίζοντας οτι "η Ελλάδα ευνοεί αυτή την πορεία όλων των Ευρωπαϊκών χωρών". Υπενθυμίζετε οτι στην σύνοδο βρίσκεται και ο Τούρκος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε οτι η πορεία αυτη έχει κάποιες προυποθέσεις μεταξύ των οποίων είναι
  • Η σημασία της ιστορίας και της ιστορικής αλήθειας
  • Ο ειλικρινής σεβασμός του διεθνούς δικαίου στο σύνολο του
Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε οτι "Εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε οτ αυτά που μας ενώνουν ειναι περίσσοτερα απο αυτά που μας χωρίζουν..
Σε αυτο το πλαισο η Ελλάδα δίνει χειρα καλής γειτονίας".

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, υποδέχεται στην Αθήνα, από 9 έως 11 Μαΐου 2017, τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ της Αλβανίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Βουλγαρίας, Μαυροβουνίου, πΓΔΜ, Ρουμανίας, Σερβίας και Τουρκίας, στο πλαίσιο των εργασιών της 11ης Διαβαλκανικής Συνόδου, σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ. Επίσης έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι Πρόεδροι των Στρατιωτικών Επιτροπών ΝΑΤΟ και ΕΕ, η Διοικητής Allied Joint Force Command Naples καθώς και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ ή αντιπρόσωποι αυτών της Σλοβενίας και Κροατίας.

Στην ημερήσια διάταξη των εργασιών της συνόδου, σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

➢ Παρουσίαση δράσεων και έγκριση των ετησίων αναφορών ομάδων εργασίας.
➢ Ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Πρέσβυ Lamberto Zannier, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Γεωπολιτική Σταθερότητα στη ΝΑ Ευρώπη-Ενεργειακές Οδοί».
➢ Υπογραφή κοινού ανακοινωθέντος. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ