Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Πεντάγωνο: Η σύλληψη των δύο στρατιωτικών είναι εθνική υπόθεση άμεσης προτεραιότητας - ΒΙΝΤΕΟ

20.03.2018 | 21:23
Πρώτη δημοσίευση: 2018-03-20 20:41:27
Τελευταία ενημέρωση: 2018-03-20 21:23:23


Στον απόηχο της βαρυσήμαντης παρέμβασης Πάϊατ, με την οποία ο Αμερικανός πρέσβης έδωσε αδιαμφισβήτητα δείγματα για τη στάση των ΗΠΑ έναντι της κράτησης των δυο στρατιωτικών αλλά και της αιχμηρής τοποθέτησης του ΥΕΘΑ, κ. Πάνου Καμμένου, η Αθήνα εντείνει τις διπλωματικές και νομικές ενέργειες για να δοθεί ένα τέλος στην υπόθεση. 
Η αποφυλάκισή τους άλλωστε χαρακτηρίζεται, από υψηλόβαθμες πηγές του Ελληνικού Πενταγώνου, ως μια εθνική υπόθεση και μάλιστα όπως τονίζουν εμφατικά: μια υπόθεση άμεσης προτεραιότητας.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης επισήμαιναν ότι πρόκειται για μια απρόκλητη και αδικαιολόγητη κράτηση. Σημείωναν μάλιστα με νόημα ότι τα δυο στελέχη προάσπιζαν τα εθνικά και ταυτόχρονα ευρωπαϊκά σύνορα. Υπογράμμιζαν δε ότι η κράτηση τους είναι απόφαση μιας συμμαχικής χώρας.

Με την υπόθεση της προφυλάκισης των στελεχών του Στράτου ξηράς να ρίχνει βαριά τη σκιά της, παράλληλη προτεραιότητα αποτελεί και η διατήρηση του υψηλού αισθήματος ασφάλειας στον ακριτικό Έβρο. Σε όλα τα επίπεδα τα μηνύματα που εκπέμπονται δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας. Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του δημάρχου Σουφλίου σε δήλωση που παραχώρησε στην εφημερίδα Ναυτεμπορική: «Η περιοχή είναι μπετόν» που δήλωσε ότι «η παρουσία του στρατού μας επιτρέπει να είμαστε ήσυχοι».

Καθησυχαστικός εμφανίζεται και ο δήμαρχος Διδυμότειχου, ο οποίος εκφράζει με κάθε σαφήνεια την εμπιστοσύνη του προς τους Έλληνες στρατιώτες και στρατιωτικούς. Άλλωστε είναι πασιφανές ότι για τους τοπικούς φορείς η συνεργασία κατοίκων – στρατού αποτελεί θεμελιώδη λίθο της διαφύλαξης της εδαφικής ακεραιότητας
 
Ελλάδα και Τουρκία διαψεύδουν την μεταφορά τους στο δικαστήριο της Αδριανούπολης

Aξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα (20.3.2018) επικράτησε αλλαλούμ με την είδηση ότι οι δύο στρατιωτικοί μας μεταφέρονται στις φυλακές της Ανδριανούπουλης. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε αρχικά την πληροφορία ότι οι δυο Έλληνες μεταφέρθηκαν από τις φυλακές στο δικαστήριο για συμπληρωματική κατάθεση. Λίγο αργότερα, για την πληροφορία επικαλέστηκε τα τουρκικά ΜΜΕ, μέχρι που εν τέλει το μεσημέρι ήλθε η διάψευση τόσο από την ελληνική όσο και από την τουρκική κυβέρνηση… και εν τέλει και από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αξίζει να τονίσουμε ότι όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή Live news με το Νικο Ευαγγελάτο απόψε,  οι φήμες ότι επρόκειτο να παρουσιαστούν ενώπιον του εισαγγελέα οι δύο στρατιωτικοί άρχισαν να φουντώνουν όταν άρχισε να κυκλοφορεί η είδηση ότι ζητήθηκε ξανά να ελεγχθούν τα κινητά τους και συγκεκριμένα τα PIN τους. Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι πήγε κάποιος δικαστικός στη φυλακή και τους τα ζήτησε όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή. Κάτι τέτοιο όπως σημειώθηκε  δεν φαίνεται λογικό καθώς ήδη έχουν γίνει έρευνες και ήδη έχει διαπιστωθεί ότι τα κινητά τους είναι "καθαρά". 

Σε κάθε περίπτωση δεν επιβεβαιώθηκε από καμία επίσημη πηγή ότι υπήρξε συμπληρωματική κατάθεση των δύο στρατιωτικών.


Βίντεο: Όλες οι εξελίξεις στην υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών όπως προβλήθηκαν στην εκπομπή του Live news με τον Νίκο Ευαγγελάτο


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ