Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πειρατεία στη Σομαλία - 2 αμερικανοί απήχθησαν

25.10.2013 | 07:29
Δύο Αμερικανοί πολίτες απήχθησαν από ένα πλοίο με αμερικανική σημαία, ανοικτά των ακτών της Νιγηρίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη από την Ουάσινγκτον το υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.
 
Η εκπρόσωπος, Μαρί Χαρφ, είπε ότι οι δύο Αμερικανοί απήχθησαν στον Κόλπο της Γουινέας.
 
«Πιστεύουμε ότι αυτό ήταν μια πράξη πειρατείας», είπε η Χαρφ χωρίς να υπονοήσει ότι ήταν «πράξη τρομοκρατίας». Το περιστατικό ερευνάται από τον προϊστάμενο ασφαλείας της αποστολής των ΗΠΑ στη Νιγηρία, είπε, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει πότε ακριβώς συνέβη. «Οι ανησυχίες μας έχουν αυξηθεί σχετικά με την μεγάλη αύξηση του θαλάσσιου εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένης της πειρατείας, σε αυτή την περιοχή», είπε η Χαρφ.
 
Τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ σε συνεργασία με τα κράτη κατά μήκος του Κόλπου και μέσω ποικίλων προγραμμάτων, έχουν ξεκινήσει εκστρατεία για την αντιμετώπιση της πειρατείας στην περιοχή. Στη Νιγηρία μόνο, έχουν καταγραφεί σχεδόν 100 περιπτώσεις πειρατείας, ένοπλης ληστείας στη θάλασσα και θαλάσσιας ρύπανσης μέσα στα τελευταία 4 χρόνια.
 
Τον περασμένο Δεκέμβριο 3 Ιταλοί ναυτικοί και ένας Ουκρανός απήχθησαν από πειρατές ανοικτά των ακτών της Νιγηρίας και αφέθησαν ελεύθεροι περίπου ένα μήνα μετά.

 Διαβάστε ακόμη:

Seal's επιτέθηκαν στη Σομαλία και συνέλαβαν επικεφαλής τρομοκρατικής ομάδας

Κομάντος φαντάσματα επιτέθηκαν στη Σομαλία  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ