Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πεντάγωνο απαντά σε Πούτιν

12.09.2013 | 22:07
"Μόνο" η Ρωσία κατηγορεί τους Σύρους αντάρτες ότι ευθύνονται για την επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Η Ρωσία είναι «απομονωμένη και η μόνη η οποία κατηγορεί» τη συριακή αντιπολίτευση ότι διέπραξε την επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ, αντιδρώντας στις κατηγορίες του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αναφερόμενος σε μια «άποψη διαμετρικά αντίθετη» από αυτή του επικεφαλής του Κρεμλίνου, ο Λιτλ υπενθύμισε ότι «περισσότερες από 30 χώρες» συμμερίζονται την ανάλυση των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ «ευθύνεται για τη χρήση χημικών όπλων στις 21 Αυγούστου». 


Ο Πούτιν, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα New York Times, κατηγόρησε τους σύρους αντάρτες -και όχι τον στρατό του καθεστώτος- ότι διέπραξαν την επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου, για να προκαλέσουν μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ.

«Βάσει των στοιχείων, η αντιπολίτευση δεν έχει την ικανότητα να εξαπολύσει μια συντονισμένη επίθεση τέτοιου εύρους, με ρουκέτες και πυροβολικό, από μια συνοικία την οποία ελέγχει το καθεστώς και στόχο μια συνοικία την οποία ελέγχουν οι εξεγερμένοι», πρόσθεσε ο Λιτλ.  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ