Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πεντάγωνο: Απίθανη μια επιχείρηση απομάκρυνσης των Γιαζίντι

14.08.2014 | 10:12
Μια αμερικανική αποστολή για την απομάκρυνση από τα ιρακινά βουνά Σινιάρ των εγκλωβισμένων προσφύγων της θρησκευτικής μειονότητας των Γιαζίντι είναι πλέον απίθανο να διεξαχθεί, μετά την επιτόπου εκτίμηση της κατάστασης από ομάδα αμερικανών στρατιωτικών απεσταλμένων, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Με βάση την επιτόπια αυτοψία που έκαναν τα μέλη της στρατιωτικής τους αποστολής, οι αμερικανοί εκτιμούν ότι αφενός η προσπάθεια εκκένωσης της περιοχής είναι «πολύ λιγότερο πιθανή» και αφενός οι εγκλωβισμένοι της μειονότητας των Γιαζίντι ζουν σε «καλύτερες συνθήκες» από ότι αναμενόταν.

«Η ομάδα εκτίμησε ότι υπάρχουν πολύ λιγότεροι Γιαζίντι στα βουνά Σινιάρ από ότι φοβόμασταν προηγουμένως ότι θα υπήρχαν» ανέφερε το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του. «Οι Γιαζίντι που παραμένουν εκεί είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι πιστεύαμε και εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και νερό τα οποία τους έχουμε ρίξει από αέρος» συμπληρώνει η ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου.

«Με βάση την εκτίμηση αυτή η διϋπηρεσιακή αποστολή εκτίμησε ότι μια αποστολή εκκένωσης της περιοχής είναι πολύ λιγότερο πιθανή » καταλήγει η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ναύαρχος Τζον Κίρμπι πάντως ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να παρέχουν την ανθρωπιστική βοήθεια που απαιτείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γενοκτονία των αλλόθρησκων του Ιράκ επιχειρούν οι Τζιχαντιστές!

Οι ΗΠΑ ενισχύουν το στρατιωτικό τους προσωπικό στο Ιράκ

Συναγερμός για τους Έλληνες στο Βόρειο Ιράκ - Τι λέει το ΥΠΕΞ

Μαχητικά Tornado στο Ακρωτήρι για αποστολή στο Ιράκ


Ακόμη δεν είδατε τίποτα"! Εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους σοκάρει
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ