Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

“People's Daily” : Ένας εμπορικός πόλεμος Κίνας - ΗΠΑ ζημειώνει και τις δύο χώρες

25.01.2017 | 09:13
Ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ θα ζημιώσει και τις δύο χώρες, ανέφερε χθες η διεθνής έκδοση της εφημερίδας “People's Daily” που ελέγχεται από το Πεκίνο. Η εφημερίδα εκφράζει τις ανησυχίες της κινεζικής ηγεσίας, για τον εμπορικό προστατευτισμό, αλλά και την αντί-κινεζική στάση που τηρεί ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

“Στην περίπτωση που ξεσπάσει ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, θα υπάρξουν συνέπειες και για τις δύο χώρες,” ανέφερε στη στήλη σχολιασμού της, η κινεζική εφημερίδα. “Στο τέλος, δε θα νικήσει κανένας, ενώ θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες και για άλλες χώρες. Αυτό το κακό θα προκληθεί σε άλλους, χωρίς να υπάρξουν οφέλη για τις ΗΠΑ ή την Κίνα,” σημείωσε η ίδια εφημερίδα.

Καθώς η Κίνα και οι ΗΠΑ, είναι ουσιαστικοί πρωταγωνιστές στους παγκόσμιους διαδρόμους εφοδιασμού, αλλά και εμπορίας αγαθών, αρκετές θα είναι οι χώρες που θα πληγούν σοβαρά από την έναρξη ενός εμπορικού πολέμου, σύμφωνα με το γενικότερο συμπέρασμα του σχολίου της εφημερίδας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ