Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Πέρασε το αντιμεταναστευτικό διάταγμα Τραμπ

05.12.2017 | 08:48
Μια από τις πρώτες αποφάσεις που πήρε ο Ντόναλντ Τραμπ ως πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν να κλείσει τα σύνορα για συγκεκριμένους πολίτες.  Σχεδόν μετά από έναν χρόνο, η επιθυμία του αυτή πραγματοποιείται. Το αντιμεταναστευτικό αυτό διάταγμα "πέρασε" τελικά.

Δόθηκε το πράσινο φως για το αντιμεταναστευτικό διάταγμα των ΗΠΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έδωσε σήμερα το πράσινο φως— σε μια απόφαση που σηματοδοτεί μια σημαντική νίκη για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να εφαρμοστεί πλήρως το αντιμεταναστευτικό διάταγμά του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους το οποίο απαγορεύει στους πολίτες έξι χωρών, με κατά πλειονότητα μουσουλμανικό πληθυσμό (Τσαντ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Συρία και Υεμένη) να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ.

Το δικαστήριο, όπου οι 2 εκ των 9 δικαστών ψήφισαν κατά, αποφάνθηκε υπέρ του αιτήματος της διοίκησης Τραμπ περί άρσης δύο δικαστικών αποφάσεων εναντίον της εφαρμογής, τις οποίες είχαν επιβάλει αμερικανικά ομοσπονδιακά δικαστήρια και οι οποίες είχαν εν μέρει εμποδίσει να τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση.

“Όσο πιο σκληρή η απαγόρευση τόσο το καλύτερο…”

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Τραμπ στις 25 Σεπτεμβρίου είχε δηλώσει σχετικά με την απαγόρευση της εισόδου των συγκεκριμένων πολιτών ότι «όσο πιο σκληρή η απαγόρευση, τόσο το καλύτερο».

Μετά τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης για το αντιμεταναστευτικό ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter την ίδια μέρα είχε γράψει ότι «Το να γίνει η Αμερική ασφαλής είναι η υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μου. Δεν θα επιτρέπουμε την είσοδο στη χώρα μας σε όσους δεν μπορούμε να κάνουμε πλήρη έλεγχο ασφαλείας». 
Οι αντιδράσεις που είχε προκαλέσει, εντός κι εκτός ΗΠΑ, ήταν τεράστιες. Οι αποφάσεις των ομοσπονδιακών δικαστηρίων είχαν, εν μέρει, εμποδίσει την εφαρμογή του διατάγματος.

Έτσι, η υπόθεση έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Κι εκεί, από τους εννέα δικαστές, μόνο οι δυο καταψήφισαν. Οι υπόλοιποι αποφάνθηκαν υπέρ του αιτήματος της διοίκησης Τραμπ περί άρσης δύο δικαστικών αποφάσεων εναντίον της εφαρμογής του αντιμεταναστευτικού διατάγματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ