Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέρες: H Toυρκία μας εγγυήθηκε για τη Χαμάς

25.03.2013 | 09:33
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Αμέσως μετά τη «συγγνώμη» του Βενιαμίν Νετανιάχου από τον Ερντογάν για την επίθεση των ισραηλινών κομάντος στο πλοίο Μαβί Μάρμαρα, ο πρόεδρος του Ισραήλ Σίμον Πέρες έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Hürriyet.
Ο Πέρες αποκαλύπτει πως ο όρος του Τελ Αβίβ για την εξομάλυνση των σχέσεων του με την Άγκυρα ήταν να σταματήσουν οι επιθέσεις της Χαμάς από τη Γάζα.
Ο ίδιος τονίζει πως η Τουρκία εγγυήθηκε για τον τερματισμό των επιθέσεων. Ο Πέρες αναφέρει επίσης πως «δε νομίζω πως θα υπάρχει πρόβλημα για μας κάποια επίσκεψη του Ερντογάν στη Γάζα».
O Πέρες αναφέρει επίσης «πως υπάρχουν χίλιοι λόγοι για να έχουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία. Η απολογία έγινε καθώς και οι δυο χώρες διαπίστωσαν πως πρέπει να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους. Μην ξεχνάμε πως η Τουρκία είναι η πρώτη Μουσουλμανική χώρα στον κόσμο που είχε αναγνωρίσει το κράτος του Ισραήλ».

«Το παρελθόν είναι νεκρό τονίζει ο πρόεδρος του Ισραήλ και τονίζει πως «τα προβλήματα του παρελθόντος προτιμώ να μην τα θυμάμαι και να μην ασχολούμαι με αυτά. Το παρελθόν δεν μπορείς να το αλλάξεις. Προτιμώ να κοιτώ μπροστά και στο μέλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε κοντεϊνερ του Τελ Αβίβ η 30λεπτη συνομιλία Ομπάμα-Νετανιάχου-Ερντογάν

Ανατροπή! Συγνώμη Νετανιάχου στον Ερντογάν για το Mavi Marmara,με προτροπή Ομπάμα
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ