Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περικοπές μέσω αλλαγών στην εξέλιξη των στελεχών "μαγειρεύονται" στο ΓΕΕΘΑ

02.07.2014 | 00:01
Αρνήθηκε κατηγορηματικά ο Α/ΓΕΕΘΑ την ύπαρξη οποιασδήποτε επιτροπής η οποία έχει ως αντικείμενο νέο μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς. Η κατηγορηματική διαβεβαίωση ήρθε μέσω twitter αλλά και σήματος προς τα Γενικά Επιτελεία.

Θα υπάρξει ανάλογη κατηγορηματική διάψευση και για τις παρεμβάσεις που το ΓΕΕΘΑ ετοιμάζει σε θέματα που έχουν σχέση με την σταδιοδρομία των στελεχών και τελικά οδηγούν σε μειώσεις αποδοχών;

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επεξεργασία πρότασης του ΓΕΕΘΑ η οποία θα εκφραστεί είτε με “διορθώσεις” του νόμου Βενιζέλου ,είτε με νέο νόμο και μεταξύ άλλων θα προβλέπει:

1. Σταθερούς χρόνους παραμονής -και άρα εξασφάλιση- για τους Αρχηγούς

2. Οργανικές θέσεις για προαγωγή ανεξάρτητα από τα χρόνια παραμονής στον κάθε βαθμό. Γνωρίζοντας οι πάντες ότι οι νομοθετημένες οργανικές θέσεις σε όλες τις κατηγορίες και κυρίως προερχομένων από ΑΣΣΥ, είναι πολύ λιγότερες από τους υπηρετούντες λόγω υπαιτιότητας των αρμοδίων Διευθύνσεων Οργάνωσης των Επιτελείων, θα περιμένουν χρόνια τα Στελέχη να αποστρατευτεί κάποιος μπροστά στην επετηρίδα ή να "εκλείψει", για να προαχθούν και να λάβουν ελάχιστη αύξηση.

3. Κατάργηση της δυνατότητας να επανέλθει κάποιος από την ελαφρά στην ενεργό υπηρεσία όπως πρόβλεψε ο 3883/10.

4. Κατάργηση απονομής αποστρατευτικού βαθμού σε περίπτωση πρόωρης αίτησης αποστρατείας.

5. Ανώτατος βαθμός προαγωγής των αποφοίτων ΑΣΣΥ αυτόν του Λοχαγού.

6. Αύξηση των χρόνων παραμονής σε κάθε βαθμό Υπαξιωματικού (ώστε να λαμβάνουν περισσότερα χρόνια τα ψίχουλα βασικού 720 ευρώ) και επαναφορά μεγίστων/ελαχίστων χρόνων υπηρεσίας σε όλους.

Αυτά είναι μερικά από το πακέτο που ετοιμάζει το ΓΕΕΘΑ. Και όπως μας εξηγούν στρατιωτικοί “όλα αυτά σημαίνουν μηδενικές αυξήσεις και περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς όχι από το Υπουργείο Οικονομικών αλλά για ακόμη μία φορά από το Υπουργείο μας το ΥΠΕΘΑ”.

Ελπίζουμε ότι και αυτή τη φορά θα υπάρξει κατηγορηματική απάντηση από το ΓΕΕΘΑ και δεν θα προστεθεί το θέμα στην λίστα των αναπάντητων ερωτημάτων την οποία κάποια στιγμή θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένη.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Α/ΓΕΕΘΑ "αποκαλύπτει" ποιοι επιχειρούν "να κλονίσουν την ψυχολογία των στελεχών των ΕΔ"Τα tweets του Α/ΓΕΕΘΑ πήγαν στον Σταϊκούρα; Τι έχει δηλώσει μέχρι τώρα για "ισοδύναμα"
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ