Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περικοπές και στους στρατιωτικούς μέσω εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι το 2016

08.09.2013 | 00:21


Για “λαθροχειρία” κάνει λόγο ο υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού πως δεν θα γίνουν νέες περικοπές στους στρατιωτικούς.

Επιπλέον επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση για το μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας.

Ο κ.Δρίτσας δήλωσε:


Καμία δέσμευση δεν περιείχε η σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλόνίκης για την στάση της ελληνικής Κυβέρνησης στην προτετοιμαζόμενη επέμβαση στη Συρία. Επίσης, καμία δέσμευση δεν ακούστηκε για το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣΑΒΕΕ) και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ ΑΕ).

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός μίλησε για όλα τα υπόλοιπα, εκτός από εκείνο που περίμεναν οι πάντες. Φαίνεται ότι δεν τολμά να δεσμευτεί ούτε για την ειρήνη, ούτε για την διατήρηση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και αυτό συνιστά μια μεγάλη αποτυχία, που γεννά ανησυχία σε όλους.

Ο Πρωθυπουργός θα πάρει την απάντηση από τους αγώνες των εργαζομένων σε ΕΑΣ και ΕΛΒΟ.

Όσο για τον ισχυρισμό περί αποφυγής νέων περικοπών στους μισθούς των ένστολων το έτος 2014, πρόκειται για λαθροχειρία, αφού η αλήθεια είναι ότι ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της για την εφαρμογή του «ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής», που δόθηκε στην δημοσιότητα τον Ιούλιο, αναφέρει ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε μεν να μην προχωρήσει στις περικοπές, αλλά εξετάζει εναλλακτικά μέτρα, στα οποία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η επέκταση της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι το 2016.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ