Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περίπου 2.400 Ρώσοι πολεμούν μαζί με τους τζιχαντιστές

18.09.2015 | 13:02
Περίπου 2.400 Ρώσοι πολεμούν μαζί με μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, φέρεται να δήλωσε σήμερα ο Πρώτος Αναπληρωτής Διευθυντής Ομοσπονδιακής Ασφάλειας της Ρωσίας Σεργκέι Σμιρνόφ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Σμιρνόφ δήλωσε επίσης πως συνολικά υπάρχουν περίπου 3.000 πολίτες από χώρες της Κεντρικής Ασίας που πολεμούν μαζί με ομάδες του Ισλαμικού Κράτους.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Σμιρνόφ είπε πως το πρόβλημα των μεταναστών που φεύγουν από τη Μέση Ανατολή για την Ευρώπη πιθανότατα θα αυξηθεί, αποτελώντας εν δυνάμει "μεγάλη απειλή" για τη Ρωσία.

"Η δήλωση πως η υποστήριξη της Μόσχας επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση στη Συρία –και ιδιαίτερα τη ροή των προσφύγων– δεν είναι αλήθεια. Αυτή οφείλεται στην επέκταση του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή", είπε.

Υπονοώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο Σμιρνόφ είπε πως υπάρχουν "ορισμένες χώρες που προσπαθούν να αποφύγουν" τη διεθνή συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

"Υπάρχει μια συνεργασία, αλλά όχι στο σωστό επίπεδο – ειδικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες", δήλωσε.

(Στη φωτογραφία Ρώσοι ή Ρωσόφωνοι Ισλαμιστές απο την περιοχή του Καυκάσου σ'ενα βίντεο που ανήρτησαν στο Facebook τον Ιούνιο 2015)

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ